Home » Nieuws » Amerikaan bestraft voor draaien van bitcoin-miner op werkcomputer

Amerikaan bestraft voor draaien van bitcoin-miner op werkcomputer

Een Amerikaanse medewerker van het onderwijsdepartement van New York City is bestraft voor het installeren en draaien van een bitcoin-miner op zijn werkcomputer. De man bekende dat hij in maart en april 2014 zijn werkcomputer een aantal weken had gebruikt om bitcoins te delven.

Hij draaide de bitcoin-miningsoftware van zes uur s' avonds tot zes uur 's ochtends. Vanuit zijn eigen huis kon de medewerker de voortgang monitoren. De software werd uiteindelijk door de it-afdeling gevonden en verwijderd. Vanwege het incident moest de medewerker vier dagen betaald verlof inleveren, wat in totaal 611 dollar waard is, zo meldt Coindesk op basis van een document van het City of New York Conflicts of Interest Board (pdf). Verder kreeg de medewerker geen sancties opgelegd.

 

Het is niet de eerste keer dat de overheidsinstantie, die op het openbare onderwijs in de stad toeziet, met een dergelijk incident te maken kreeg. In 2015 zou een engineer van het onderwijsdepartement ook hebben geprobeerd om een bitcoin-miner op zijn werkcomputer te installeren, maar werd vrijgesproken omdat er geen bewijs was dat de man succesvol bitcoins had gedolven. Begin dit jaar werd een werknemer van het Federal Reserve Board of Directors nog veroordeeld tot het betalen van een boete van 5.000 dollar en kreeg een proefperiode opgelegd nadat hij bitcoin-miningsoftware op een server van de Amerikaanse Centrale Bank draaide.

 

Bron: Security


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.