Home » Nieuws » Deze tiener werd miljonair na een weddenschap met zijn ouders

Deze tiener werd miljonair na een weddenschap met zijn ouders

Erik Finman is 18 jaar oud en miljonair. Niet omdat hij een erfenis heeft gekregen, maar dankzij zijn eigen werk en inventiviteit. Alles startte in 2011 toen hij 12 jaar oud was, en een weddenschap aanging met zijn ouders: indien hij 1.000 dollar zou kunnen omzetten in 1 miljoen dollar, dan zou hij niet naar de universiteit moeten gaan. Dat schrijft The Telegraph.

Toen Erik 12 was, kreeg de Amerikaanse tiener van zijn grootmoeder 1.000 dollar dat naar zijn universiteitsfonds moest gaan. Erik wou echter niet verder studeren. Hij maakte een weddenschap met zijn ouders: indien hij van die 1.000 dollar 1 miljoen dollar zou kunnen maken tegen dat hij 18 is, zou hij niet naar de universiteit moeten. Met de hulp van zijn grote broer investeerde hij zijn eerste 1.000 dollars in bitcoins.

2 jaar later, in 2013, had de 14-jarige Erik al 100.000 dollar verdiend. Daarmee zou hij een in 2014 een bedrijf starten zodat scholieren leerkrachten konden vinden om te leren via video-chat. Sindsdien houdt Erik zich bezig met allerlei projecten en is hij naar Silicon Valley verhuisd, waar hij stage deed in verschillende opstartende bedrijven.

Ondertussen is Erik 18 jaar oud en miljonair. En zijn ouders houden zich aan hun woord: ze verplichten hem niet om verder te studeren.

 

Bron: Demorgen.be


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.