Home » Nieuws » Hackers stelen 8 miljoen aan ethereum met 'simpele truc'

Hackers stelen 8 miljoen aan ethereum met 'simpele truc'

Hackers zijn erin geslaagd om het ethereum-betaaladres van een startup aan te passen en op die manier onopgemerkt miljoenen dollars naar hun eigen rekening door te sluizen.

 

De hackers hebben de website van Coindash gehackt, een startup die het gemakkelijker wil maken om ethereum over te boeken. Zij hielden een zogeheten Initial Coin Offerings (ICO's), een soort crowdfundingactie waarmee je aandelen van een bedrijf koopt. Deze ICO's zijn de laatste tijd erg populair onder Ethereum-startups.

Betaaladres aanpassen

Door de website van Coindash te hacken konden de aanvallers het ethereum-betaaladres aanpassen. Op die manier maakten investeerders 8 miljoen dollarvan de cryptocurrency over naar het verkeerde adres. Eenmaal overgemaakt is ook echt overgemaakt, waardoor de hackers dat geld nu kunnen doorsluizen naar hun echte rekening. Techsite Motherboard noemt het een 'simpele truc'.

Coindash heeft de hack op de website bevestigd. De startup roept investeerders die naar het verkeerde betaaladres hebben overgemaakt op om dit formulier in te vullen. De investeerders krijgen nog steeds hun aandeel in Coindash. Met de crowdfundingactie is nog 6,4 miljoen dollar opgehaald voordat de hack plaatsvond.

"We kijken naar de digitale inbraak en zullen klanten zo snel mogelijk informeren over onze bevindingen", zegt een woordvoerder van Coindash tegen Motherboard. "We zullen snel terugkeren." Wel waarschuwt het bedrijf nog steeds geen ethereum te sturen naar een adres: "We worden nog steeds aangevallen."

 

Bron: rtlz.nl


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.