Home » Bitcoin is gesplitst in twee munten en dit is wat je daarover moet weten

Bitcoin is gesplitst in twee munten en dit is wat je daarover moet weten

De Grote Burgeroorlog binnen Bitcoin, waarbij twee kampen streden om het wel of niet uitbreiden van de munt, vond afgelopen nacht plaats en dat ging opmerkelijk soepeler dan verwacht.

De oude Bitcoin (BTC) bestaat nog steeds maar er is nu ook een nieuwe cryptomunt genaamd Bitcoin Cash (BCH). Die had een wat lome start qua waarde maar staat inmiddels al rond de 400 dollar, en is daarmee in één klap de derde cryptomunt ter wereld (op één nog steeds de ouderwetse Bitcoin en op twee Ethereum).

 

Waar komt deze scheiding zo maar eens vandaan? Onder ‘miners’ van de BTC en beheerders van de software ontstond onlangs een ruzie over het aantal megabytes waaruit een bestand in de blockchain kan bestaan (momenteel 1 megabyte).

 

De ene groep is een voorstander van 2 megabyte, waarmee transacties sneller gaan maar de munt toch beheersbaar blijft. Een andere groep vindt dat niet ver genoeg gaan en pleit voor 8 megabyte, waardoor er veel meer coins tegelijk kunnen worden verhandeld. Die laatste groep zit dus achter het nieuwe, snellere Bitcoin Cash.

 

De ouderwetse Bitcoin blijft voorlopig draaien op de oude 1 megabyte. In november zal worden gekeken naar een opschaling tot 2 mb, maar ook daar is het risico op een splitsing, waardoor eind van het jaar dus drie varianten op Bitcoin kunnen bestaan.

 

Vooralsnog is het nog moeilijk te zeggen wat de gelopen strijd voor effect zal hebben op de prijs. Bitcoin Cash zou kunnen falen, waardoor de ouderwetse Bitcoin er niets van merkt. Andersom kan het ook dat Bitcoin juist in waarde daalt, waardoor er een kans ontstaat voor Ethereum om de nummer één-positie over te nemen.

 

 

Bron: Big


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.