Home » Met dit effect kan de prijs van Bitcoin en Ethereum nog 1.000-en procenten stijgen

Met dit effect kan de prijs van Bitcoin en Ethereum nog 1.000-en procenten stijgen

Cryptomunten zoals Bitcoin en Ethereum schoten in 2017 al 100-en tot 1.000-en procenten hoger. Hierdoor krijg je grafieken met een parabolische stijging. Het woord ‘Bubbel’ wordt dan al snel in de mond genomen. Maar dergelijke stijgingen kunnen ook een andere reden hebben, namelijk Metcalfe’s Law. Als dit van toepassing is op de cryptomunten, kan de sector nog 100-en tot 1.000-en procenten blijven stijgen.

Om te beginnen, is het natuurlijk interessant om uit te leggen wat Metcalfe’s Law eigenlijk is.

Metcalfe’s Law bestudeert de waarde van een netwerk. Volgens deze wet is de waarde van een netwerk het aantal gebruikers tot de 2e macht.

Met andere woorden, wanneer er 10 gebruikers zijn, is het netwerk 10² of €100 waard. Wanneer het aantal zou verdubbelen naar 20 gebruikers, is de waarde van het netwerk 20² of €400 waard. Een verdubbeling van het aantal gebruikers, doet de waarde x4 gaan. De waarde stijgt dus sneller dan het aantal gebruikers.

De reden achter het idee van Metcalfe’s Law is niet ver te zoeken:

Naarmate er meer gebruikers zijn, zijn er ook meer projecten en applicaties. Hierdoor wordt het netwerk nuttiger. Dit trekt dan weer nieuw kapitaal en nieuwe projecten / applicaties aan. Hierdoor komen er weer meer gebruikers, … En zo groeit het netwerk en de waarde van het netwerk.

Wanneer we dit toepassen op Ethereum, dan zien we dat het Ethereum netwerk begin dit jaar 20.000 transacties per dag uitvoerde. De prijs van 1 ETH noteerde toen rond $8.

Door de stijging van het aantal toepassingen, applicaties en gebruikers, worden er vandaag bijna 300.000 transacties per dat doorgevoerd.

Het is dan ook niet onlogisch volgens Metcalfe’s Law dat de prijs gestegen is tot boven $300. De prijsstijging van ETH trekt niet alleen meer gebruikers, maar ook meer ontwikkelaars en meer investeerders aan. Hierdoor lijkt de prijsstijging een bubbel, maar volgens Metcalfe’s Law is dat niet meer dan een logisch gevolg.

 

Welke toekomst voorspelt Metcalfe’s Law voor cryptomunten?

Natuurlijk, Metcalfe’s Law kan ook niet de toekomst voorspellen. Het is geen glazen bol. Er is geen garantie dat het aantal gebruikers, het aantal applicaties en het aantal investeerders zal blijven groeien. Indien deze afhaken, zal de prijs ook exponentieel terug dalen.

Maar wanneer het netwerk van Ethereum, Bitcoin en andere cryptomunten blijft groeien, zal volgens Metcalfe’s Law de prijs exponentieel blijven stijgen. En dan spreken we opnieuw over 100-en tot 1.000-en procenten winst.

Kunnen Bitcoin, Ethereum en andere cryptomunten nóg eens 2.000% stijgen?

Wees er als eerste bij. Mis deze nieuwe trend niet, want we zijn wel degelijke getuige van een nieuwe activaklasse in de maak. Vandaag cryptomunten zoals Bitcoin, Ethereum of Dash kopen, betekent de grote massa voor zijn. Er ligt een oceaan aan potentieel, want de grote kapitaalinstroom voor dit segment moet nog goed op gang komen. Wat we nu zien, is nog maar het begin.

Bron: Slimbeleggen.com


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.