Home » Topbelegger waarschuwt voor bitcoin

Topbelegger waarschuwt voor bitcoin

Topbelegger Howard Marks, die als één van de eersten de financiële crisis voorspelde, luidt nu de noodklok over de bitcoin. „De waarde van de digitale munt staat in geen verhouding tot de enorme prijs die ervoor betaald wordt."

De voorzitter van de Amerikaanse vermogensbeheerder Oaktree verdiende flink aan de financiële crisis door op het juiste moment junk bonds te kopen. Zijn vermogen wordt op $2 miljard geschat.

Tegenover de website Marketwatch liet Marks zich ontvallen dat het groeiende wantrouwen tegenover fiatgeld en de liefde van millennials voor virtuele dingen ervoor gezorgd hebben dat digitale munten beleggingsinstrumenten zijn geworden.

Hij toont hij enorm verbaasd over de explosieve prijsstijging van een bitcoin tot inmiddels ruim $2700. „Ze zijn niet echt. Niemand heeft mij ooit de zin van deze munt duidelijk kunnen maken.”

In zijn ogen gaat het puur om speculatie. „Mensen kopen het zonder zich bewust te zijn van de echte waarde, alleen omdat ze denken dat anderen er in de toekomst meer voor zullen betalen.”

 

Bron: Telegraaf.nl


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.