Home » 1 augustus, segwit en Bitcoin. Deel 2: Wat gaat er gebeuren

1 augustus, segwit en Bitcoin. Deel 2: Wat gaat er gebeuren

Het hele "scaling-debate", maw: de schijnbaar oneindige ruzie over hoe Bitcoin aangepast kan worden om verdere groei mogelijk te maken, sleept zich al een poos voort.

1 augustus lijkt geen kritieke datum meer maar er staat nog een hoop te gebeuren. Het is dus goed om te begrijpen wat er aan de hand is en wat het voor jou betekent. In het kader hiervan hebben we drie artikelen geschreven om je goed te informeren en voor te bereiden. In dit tweede deel gaan we in op de vraag: Wat gaat er op 1 augustus (en daarna) gebeuren. In het eerste deel kon je lezen wat er vooraf ging en in het derde en laatste deel geven we tips over hoe jezelf goed voor te bereiden op wat misschien komen gaat.

Crisis voorkomen en nu?

Zoals we in het eerste deel al hadden beschreven bestond er een kans op een splitsing van het Bitcoin netwerk doordat er verschillende implementaties van segwit (BIP148 en Segwit2x) waren die niet met elkaar om konden gaan. De splitsing door BIP148 is nu voorkomen doordat BIP91 is geactiveerd. Een meerderheid van de miners geeft nu ook aan dat ze uiteindelijk segwit zullen gaan implementeren dus 1 augustus lijkt wat dat betreft een non-issue te worden. Segwit op zijn beurt zal ergens eind augustus geactiveerd worden. Toch lijken er nog een aantal zaken te zijn waar we rekening mee moeten gaan houden op 1 augustus en in de toekomst.

Bitcoin Cash (BCC)

1 augustus zouden we wel weer een hele nieuwe munt kunnen zien genaamd Bitcoin Cash. Deze cryptocurrency is een alternatieve versie van Bitcoin welke ondersteund wordt door een paar zeer grote miners. BCC zal waarschijnlijk niet compatible zijn met Bitcoin en er wordt vermeld dat je goed moet oppassen met het installeren van de BCC software aangezien deze de bestaande Bitcoin-core client bestanden overschrijft. Als je zelf je bitcoins (en de bijbehorende private keys) in beheer hebt is er in principe niks aan de hand (zie ook deel drie) Echter deze munt kan wel weer een hoop verwarring zaaien en het effect op de Bitcoin-koers moeten we afwachten.

Segwit2x

We hebben het eerder gehad over segwit2x. De alternatieve segwit implementatie welke, behalve segwit, ook een hardfork naar 2MB bevat welke ergens eind november zal plaatsvinden. Deze hardfork kan ook weer zorgen voor een alternatieve Bitcoin versie met de bijbehorende onduidelijkheid en eventuele storingen.

En de koers?

Iedereen wil uiteraard weten wat al deze ontwikkelingen gaan betekenen voor de prijs maar daar kunnen we alleen voorspellingen over doen. Je ziet wel dat de prijs de laatste tijd gedaald was, waarschijnlijk vanwege de onzekerheid over 1 augustus. Met al het goede nieuws over BIP91 en de vooruitzichten van de activatir van segwit lijkt het sentiment voorlopig positief. Dat is wel opmerkelijk gezien de hoeveelheid slecht nieuws van deze week met dark-markets, mixers en exchanges die gehackt werde/offline gingen. Blijkbaar heeft slecht nieuws tegenwoordig weinig invloed op de koers.

Samenvattend:

1 augustus lijkt niet spannend te worden hoewel de lancering van BCC toch een hoop onrust kan veroorzaken. Eind augustus echter zal segwit hoogstwaarschijnlijk geactiveerd gaan worden en dat is goed nieuws!

 

Bron: bitcoinspot


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.