Home » Komen er binnenkort opties op bitcoins?

Komen er binnenkort opties op bitcoins?

De kans is best groot dat je binnenkort ook in opties op de bitcoin kunt handelen. Dat is zeker niet zonder risico's.

De U.S. Commodity Futures Trading Commission heeft maandag aangekondigd dat het LedgerX, een handelsplatform voor cryptomunten, toestemming heeft gegeven om derivaten uit te geven. Het platform zelf heeft al aangegeven als eerste opties op de bitcoin aan te willen bieden.

Met opties handel je speculatief op basis van de toekomstige koers van een belegging. Vaak gaan ze gepaard met een hefboom: daardoor kun je je inleg verveelvoudigen, maar tegelijk ook tegen veel grotere verliezen aan lopen. Opties worden gezien als een risicovollere belegging.

Tel daar de volatiliteit van de bitcoin bij op en het geheel maakt een potentieel zeer winstgevende, maar ook zeer explosieve mix. Het koersverloop van de bitcoin verloopt vergeleken met aandelen met heel grote schommelingen en laat zich ook een stuk moeilijker voorspellen.

Toch geeft de Amerikaanse toezichthouder op de optiemarkt wel zijn zegen aan de plannen. Er is volgens LedgerX-topman Paul Chou ook genoeg vraag naar het product. Tegen CNBC zegt hij: "We zien een sterke vraag van institutionele beleggers die eerder niet in de bitcoinmarkt konden meedoen vanwege compliance-beperkingen voor niet-gereguleerde markten." Via deze 'approved' optiemarkt voor bitcoins zouden zij alsnog hun ei kwijt kunnen.

LedgerX hoopt in de herfst een optieplatform voor de bitcoin op te zetten en binnen enkele maanden ook een voor opties in ethereum, na bitcoin de grootste cryptomunt.

Ter illustratie van de volatiliteit van de bitcoin. Rond de klok van 17:30 uur stond de digitale munt weer op een min van 6 procent voor de dinsdag. Een bitcoin kost nu ongeveer 2.615 dollar. Ook ethereum is dinsdag bijna 7 procent minder waard geworden en koerst onder de 210 dollar.

 

bron: Finanzen.nl


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.