Home » AdCoin wordt Bitcoin-alternatief voor de online advertentiemarkt

AdCoin wordt Bitcoin-alternatief voor de online advertentiemarkt

Een groep Nederlandse ondernemers heeft een nieuwe virtuele munt in de markt gezet voor de online advertentiemarkt. De munt moet zijn waarde gaan bewijzen met het genereren van clicks, leads en klanten binnen advertentienetwerken als Google Adsense.

Niels-Jan van der Hoek en collega’s ontdekten naar eigen zeggen een gat in de markt. Bijna alle advertentieplatformen factureren en betalen uit via onder meer creditcards en in traditionele valuta, met hoge transactie- en risicokosten als gevolg, die uiteindelijk weer verrekend worden bij de adverteerder of uitgever.

AdCoin heeft net als Bitcoin lage transactiekosten, maar dan zonder het bezwaar van veel virtuele valuta. “De Bitcoin trekt vooral beleggers aan en het grootste bezwaar zijn de sterke koersschommelingen. Daar zit de advertentiemarkt natuurlijk niet op te wachten,” zegt Van der Hoek tegen Emerce.

Met een ruime initiële voorraad van 60 miljoen munten hoopt AdCoin op een meer stabielere koers. Wel zal de waarde toenemen naarmate de munt meer wordt gebruikt. Daar zit voor Van der Hoek ook een deel van de verdiensten. “De oprichters houden zelf AdCoins aan om onder ander de verdere doorontwikkeling te kunnen financieren”.

Grote platformen als Poloniex en Bittrex, zijn de AdCoin aan het beoordelen. Officieel is de munt afgelopen week gelanceerd, maar het platform gaat in augustus live.

De oprichters van AdCoin zijn in gesprek met een aantal advertentienetwerken. Volgens Van der Hoek is er veel belangstelling.

Bron: Emerce.nl


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

zeynel
2 jaar geleden

Op dit moment kun je 1 adcoin voor 0,21€ kopen...straks in augustus gaat adcoin live, dan gaat 1 adcoin 1€ kosten.. dus dat betekend dat je al direkt winst maakt als je voor 0,21€ koopt.. klopt dit wat ik zeg??

Lucas
2 jaar geleden

Het is maar de vraag of de Adcoin straks 1 euro waard is. Als dat met zekerheid zo zou zijn zou iedereen wel Adcoins kopen. Als iets te mooi lijkt om waar te zijn is het dat waarschijnlijk ook.