Home » Bitcoin als een raket omhoog richting $ 3.000 en ethereum volgt – cryptomunten jojoën met tientallen procenten

Bitcoin als een raket omhoog richting $ 3.000 en ethereum volgt – cryptomunten jojoën met tientallen procenten

Een heftig nachtje voor de cryptomunt bitcoin. De koers schiet plots weer fors omhoog. Het toont maar weer eens aan hoe ongekend grillig de koersbewegingen van bitcoin en consorten zijn.

Vijf dagen geleden zakte bitcoin, de bekendste en meest prominente cryptomunt, nog weg tot een niveau van minder dan 2.000 dollar. Sindsdien is de virtuele munt, die via computernetwerken buiten overheden om wordt beheerd, weer flink opgekrabbeld.

Donderdagnacht ging de turbo erop en schoot de bitcoin naar een niveau van ongeveer 2.800 dollar. Vergeleken met afgelopen zondag is dat een koersstijging van zo’n 40 procent.

Rond bitcoin heerst momenteel de nodige onrust, omdat de ontwikkelaars van de munt verwikkeld zijn in een richtingenstrijd over de technische inrichting van de IT-infrastructuur voor bitcoin. De knoop wordt naar verwachting in augustus doorgehakt en kan grote gevolgen hebben voor de toekomst van bitcoin.

Als meer dan 80 procent van de ontwikkelaars akkoord gaan met een nieuwe versie van het platform, zou dat per 1 augustus live moeten gaan.

De snelle prijsstijging van donderdagnacht suggereert dat het zogenoemde SegWit-protocol doorgang zal vinden. Hiermee kan een tweedeling tussen ontwikkelaars voorkomen worden. Dat laatste zou kunnen uitmonden in een situatie waarbij de cryptomunt technisch wordt gesplitst en er twee versies van bitcoin op verschillende platforms zouden ontstaan.

De controverse draait om de snelheid waarmee bitcointransacties kunnen worden verwerkt. Momenteel bedraagt die ongeveer 7 transacties per seconde.

Maar de toenemende populariteit van bitcoin zorgt voor tragere verwerking van transacties. Het nieuwe SegWit-protocol moet dit probleem aanpakken.

De koerswinst van bitcoin volgt ook op een rapport van zakenbank Goldman Sachs, die deze week aangaf dat herstel van bitcoin tot boven de 3.000 dollar mogelijk is.

In navolging van bitcoin steeg ethereum, in marktwaarde de tweede cryptomunt in de wereld, donderdagnacht met meer 15 procent. Vrijdagochtend noteerde ethereum op 233 dollar.

Het koersherstel van ethereum vindt plaats, ondanks nieuwe berichten over veiligheidsproblemen bij marktplaatsen waar ethereum wordt verhandeld. Woensdag en donderdag werd bekend dat hackers voor 32 miljoen dollar aan ethereum hebben ontvreemd uit digitale portemonnees van het bedrijf Parity.

 

bron: Business Insider


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.