Home » 'Best eng' en 'schoolvoorbeeld van speculatie': de bitcoin door de ogen van de grote jongens op Wall Street

'Best eng' en 'schoolvoorbeeld van speculatie': de bitcoin door de ogen van de grote jongens op Wall Street

De bitcoin valt steeds meer in het gezichtsveld van de grote namen op Wall Street. Die zijn er niet zo fan van. Klein pluspuntje: bij Yellens verklaring in het Amerikaanse congres werd er een bindend koopadvies gegeven.

 

Nadat wat kleinere Wall Street-analisten zich met vooral lovende rapporten al aan het bitcoinfront hadden gemeld, komen nu ook de 'top dogs' van Wall Street met hun visies op de cryptomunt. Die zijn een stuk sceptischer.

BlackRock, toch 's werelds grootste vermogensbeheerder, roerde zich eerder deze week al. Hun topstrateeg Richard Turnill werd gevraagd naar wat hij van de bitcoin vond en hij was hard in zijn oordeel. "Ik kijk naar de grafieken, en die zien er best wel eng uit", zei Turnill. Al denkt hij overigens niet dat een crash van de bitcoin een groot effect zou hebben op de financiële markten in het algemeen.

 

Morgan Stanley: schoolvoorbeeld van speculatie

Ook Morgan Stanley, een van de grootste banken van de Verenigde Staten, is behoorlijk vernietigend over de grootste cryptomunt. Een team analisten stortte zich op de bitcoin en was er redelijk vernietigend over, weet MarketWatch.

James Faucette, die aan het hoofd van het analistenteam staat, begrijpt niet waarom de bitcoin in de afgelopen vijf jaar met 250 procent is gestegen, terwijl het aantal webshops dat de munt accepteert in die tijd is teruggelopen van vijf naar drie.

Faucette schrijft: "De tegenstelling van bijna geen acceptatie door winkels en de snelle groei in waarde is opvallend." Dat retailers de munt niet willen accepteren komt volgens Faucette doordat de munt vooral wordt vastgehouden door speculanten vanwege de snel stijgende waarde, de hoge kosten en de langzame transactietijd.

De gigantische stijgingen in waarde kunnen de bitcoin als betaalmiddel juist wel eens de das omdoen, denkt Faucette: "Het ecosysteem focust meer op waardespeculatie dan de acceptatie als betaalmiddel. Het is veel gemakkelijker om speculatief te handelen dan nieuwe winkels te overtuigen de munt als betaalmiddel te accepteren."

 

Koopadvies bij Yellen

Er was ook nog goed nieuws voor de bitcoin. Want terwijl Janet Yellen in het Amerikaanse congres moest vertellen over het beleid van de Amerikaanse centrale bank werd er een bindend koopadvies gegeven voor de cryptomunt.

Bron: finanzen.nl


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.