Home » Drie superbeleggers over bitcoin

Drie superbeleggers over bitcoin

De waarde van bitcoin lijkt niet te stuiten. Dit jaar is de cybermunt al 150 procent in waarde gestegen. In een artikel op de website ETF.com geven drie experts in de beleggerswereld hun visie op de ontwikkeling van bitcoin.

 

De drie kregen de vraag voorgelegd of bitcoin van blijvende waarde zal zijn, of dat het om een luchtbel gaat.

Jim Rogers

Volgens Jim Rogers, medeoprichter van het Quantum Fund, is er geen twijfel dat de toekomst van de geldcirculatie bepaald gaat worden door het internet. Maar hij durft niet te voorspellen of het bitcoin zal zijn die uiteindelijk dominant zal zijn.

Rogers verwijst naar de komst van de computers. Volgens hem weet niemand op dit moment meer wie de computer uitvond, maar was het IBM dat wist te profiteren van de mogelijkheden van de nieuwe technologie.

Kevin O'Leary

Kevin O'Leary verkocht zijn softwarebedrijf voor meer dan 4 miljard dollar en staat bekend als Mr. Wonderful. Hij heeft twee grote problemen met bitcoin. Eén, de officiële toezichthouders accepteren het niet als een acceptabele beleggingscategorie. En twee, het is onmogelijk om bitcoins te shorten (en daarmee te speculeren op een koersdaling).

Met name het laatste probleem weegt voor O'Leary zwaar. Er bestaat daardoor geen echte graadmeter voor de echte prijs van bitcoins. Dat verklaart volgens O'Leary ook waarom de volatiliteit van bitcoin zo hoog is.

Dennis Gartman

Dennis Gartman van de wekelijkse Gartman Letter is gefascineerd door het fenomeen, maar twijfelt geen moment dat de luchtbel op barsten staat. De bitcoin is alleen populair bij zogenoemde millennials, die zijn immers gefascineerd door de technologie achter bitcoin en hebben nu eenmaal niets met goud.

Gartman is verbaasd over het feit dat de bitcoin-gelovigen vertrouwen dat er sprake is van een vast aanbod aan bitcoins. Er worden nu zoveel nieuwe cybervaluta ontwikkeld dat dit volgens hem nauwelijks relevant is.

 

Bron: nu.nl


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.