Home » Beleggen in bitcoins, Bitcoin Tracker One ETF indextracker

Beleggen in bitcoins, Bitcoin Tracker One ETF indextracker

Bitcoin is ongekend populair, bijna iedereen heeft er wel wat over gehoord, maar lang niet iedereen weet hoe het werkt of is bereid zich erin verdiepen. Voor mensen die bekend zijn met beleggen en willen investeren in Bitcoin zonder zelf cryptomunten te kopen is er nu een oplossing.

Onlangs is het mogelijk geworden om in Bitcoin te investeren op de beleggingsbeurs. Dit is vooral interessant voor beleggers die in cryptocurrency willen investeren, maar niet actief met (hardware) wallets, exchanges, extra beveiligingsmiddelen etc. in de weer willen. Het investeren in cryptocurrency op de beurs is zeer eenvoudig en transparant.

De Bitcoin Tracker One is een ETF oftewel een indextracker. Deze volgt de koers van de Bitcoin in dollars. Er zit een ratio in van 20, dit houdt in dat wanneer de Bitcoin op een waarde van $2.000,- staat, de waarde van de Bitcoin Tracker One $100,- zal zijn. Aangezien de koers in euro's noteert dient deze waarde omgerekend te worden met de dan geldende wisselkoers,

Gegevens van Bitcoin Tracker One:

  • ISIN: SE0007525332
  • De ETF noteert in euro’s
  • Wordt uitgegeven door XBT Provider
  • Genoteerd aan de beurs van Stockholm OMX
  • Kosten 2,5% per jaar
  • Keert geen dividend uit

Hoewel het zeer eenvoudig is om op deze manier te investeren in Bitcoin, is een waarschuwing wel op zijn plaats. Bitcoin kan een hele mooie toekomst tegemoet gaan, maar het grillige karakter van het koersverloop maakt het ook erg onvoorspelbaar. Daarnaast brengt de omzetting van dollars naar een notering in euro’s een valutarisico met zich mee. Wanneer de euro meer waard wordt ten opzichte van de dollar daalt de waarde van het fonds.   

Bitcoin Tracker One is onder andere te koop via de online brokers DeGiro en Binck.

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Lia Gemerts
2 jaar geleden

Beste heer/mevrouw

Ik wil graag in bitcoins investeren op de beleggingbeurs.
Ik heb echter niet zoveel kennis. Kan ik wat meer informatie ontvangen hoe ik het beste kan oppakken
Ik verneem het graag van u
Vriendelijke groet mevrouw Gemerts

Cryptopoint
2 jaar geleden

Beste mevrouw Gemerts,

Wanneer u weinig kennis hebt van bitcoins raden wij u aan in een bitcoin ETF te investeren. Dit is eenvoudiger dan zelf bitcoins kopen en deze veilig bewaren.

U doet dit via een broker als DeGiro en Binck. Zij kunnen u verder helpen met meer informatie.

Piet van Buuren
2 jaar geleden

Enige tijd terug heb ik een vijftal Bitcoin trackers gekocht voor 500 Euro per stuk. Mijn vraag is deze: raak ik deze trackers "kwijt" als de koers onder een bepaalde waarde zakt? Of houd ik de trackers, ook als die bijvoorbeeld zou zakken naar 20 Euro per stuk?

Cryptopoint
2 jaar geleden

Beste heer Van Buuren,

Ik vermoed dat u de trackers te allen tijde behoudt. Voor exacte informatie verwijs ik u graag door naar uw broker.