Home » Litecoin koers stijgt 400% in 3 maanden, maar waarom?

Litecoin koers stijgt 400% in 3 maanden, maar waarom?

Het zal je wellicht niet ontgaan zijn dat Litecoin de laatste tijd opvallend hard gestegen is. Waardoor wordt deze stijging veroorzaakt?

De waarde van Litecoin is in 3 maanden tijd van ongeveer $10,- gestegen naar $50,- begin juli. Het is hiermee de 4e cryptocurrency qua marktaandeel na Bitcoin, Ethereum, en Ripple. Ook de laatste weken blijft de koers stijgen. 

De zeer snelle stijging van Litecoin komt niet uit het niets. Er zijn meerdere redenen waardoor Litecoin in korte tijd zo hard gestegen is.

BitGo

BitGo is Litecoin gaan ondersteunen. Bitgo biedt professionele Bitcoin oplossingen waaronder wallets, vooral toegespitst op bedrijven en voor commerciële toepassingen. BitGo is extreem veilig, biedt zeer goede privacy bescherming. Tot op heden werd enkel Bitcoin ondersteund. Door het ontwikkelen en implementeren van Litecoin door BitGo toont het veel vertrouwen in de munt. 

Integratie van SegWit 

Litecoin heeft SegWit geïmplementeerd. Er is de laatste tijd heel wat gaande over het schalingsprobleem van Bitcoin. De zeer grote populariteit van Bitcoin was nooit voorzien, het gebruik is van enkele transacties per dag 8 jaar geleden gegroeid naar honderdduizenden per dag. Dit zorgt voor overbelasting en daarbij behorende vertragingen op het Bitcoin-netwerk.

Er zijn meerdere oplossingen voorgesteld om het schalingsprobleem te verhelpen, waarvan er nu nog twee over zijn die vechten om acceptatie door de gebruikers om daarna de standaard te worden. Dat zijn SegWit en Bitcoin Unlimited, waarvan de eerste nu al op Litecoin is geïmplementeerd.

Activatie van SegWit op Litecoin zorgt ervoor dat deze munt nu voorloopt op Bitcoin in technische ontwikkeling. Dit houdt onder andere een grotere transactiecapaciteit en voorbereiding op nieuwe innovaties in.

Bitcoin-gebruikers verplaatsen coins uit onzekerheid voor 1 augustus

1 Augustus wordt een belangrijke dag in crypto-land. Op die datum kan er een splitsing plaats gaan vinden van het Bitcoin netwerk. Dit komt door het eerdergenoemde schalingsprobleem. De gebruikers zijn van mening dat de bitcoin-miners teveel macht hebben waardoor innovatie en ontwikkeling wordt tegengewerkt. Daardoor gaat een grote groep Bitcoin gebruikers proberen SegWit implementatie af te dwingen door miners die geen SegWit accepteren te negeren.

Bovenstaande zorgt echter ook voor onzekerheid, iets wat mogelijk effect gaat hebben op de waarde van Bitcoin. Hierdoor valt te verwachten dat Bitcoin gebruikers, al dan niet tijdelijk, over zullen stappen naar altcoins als Litecoin.  


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.