Home » Belgische overheid ontvangt voor 1,8 miljoen euro aan Bitcoins dankzij politiewerk

Belgische overheid ontvangt voor 1,8 miljoen euro aan Bitcoins dankzij politiewerk

Een grappige primeur in België, daar kreeg de overheid voor 1,8 miljoen euro aan Bitcoins gestort in de staatskas. De Bitcoins werden in beslag genomen tijdens een politieonderzoek in een drugszaak.

942 Bitcoins

De Belgische opspoordiensten veroordeelden een verdachte in een drugszaak tot 40 maanden cel. In het kader van het onderzoek werden diverse bezittingen in beslag genomen, waaronder dus 942 Bitcoins. Deze Bitcoins zijn ongeveer 1,8 miljoen euro waard.

 

Omzetten naar euro's

De Belgische overheid zet de Bitcoins overigens niet in een eigen wallet of iets dergelijks. Ze laten de Bitcoins uitbetalen in euro's. De opbrengst wordt vervolgens overgemaakt aan het Centraal Orgaan van de inbeslagneming en Verbeurdverklaring (COIV).

 

Anoniem

De wereld van de Bitcoins is zeer discreet en werkt met anonieme transacties. Mede hierdoor hebben ook criminelen de digitale valuta ontdekt. Ze kunnen deze namelijk gebruiken om op een discrete wijze (grote) betalingen te verrichten. De vewachting is dat in de toekomst nog wel vaker cryptovaluta opduiken gedurende politieonderzoeken.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.