Home » Petitie voor acceptatie Ethers bij Amazon

Petitie voor acceptatie Ethers bij Amazon

Er is een online petitie gestart via Change.org om Amazon ertoe te bewegen voortaan Ethers te accepteren als betaalmiddel. In korte tijd hebben al bijna 2000 mensen de petitie getekend en mogelijk stijgt dit aantal nog snel verder.

Ether in navolging van Bitcoin

Helemaal uniek is de petitie overigens niet, want enkele jaren geleden was er ook al een petitie voor de acceptatie van Bitcoins als betaalmiddel bij Amazon. Toen zag Amazon, bij monde van oprichter Jeff Bezos, er nog geen heil in. Maar zoals iedereen weet is de ontwikkeling van cryptovaluta dermate snel gegaan dat er een nieuwe poging wordt gewaagd.

 

Aangedragen redenen

De petitie is niet zomaar opgestart. De initiafnemers zien namelijk diverse voordelen wanneer Ethers als betaalmiddel worden geaccepteerd. Ten eerste is het mogelijk om lagere kosten te rekenen voor transacties in vergelijking met betalingen via creditcards. Een tweede reden is dat Ethers een stuk veiliger zijn als betaalmiddel vanwege de achterliggende blockchaintechnologie. Ook een betere gewaarborgde privacy wordt aangedragen. En waarom dan wel Ethereum en niet een andere cryptovaluta? De keuze is gevallen op Ethereum omdat ze sterk zijn in 'slimme contracten'. Ook is Ether de snelst groeiende grote cryptovaluta met snellere en dus goedkopere transacties dan Bitcoin.

 

Zelf de petitie ondertekenen

Iedereen kan zelf de petitie ondertekenen. Hoe meer ondertekenaars, hoe meer Amazon geneigd zal zijn het verzoek in te willigen. Je vindt de online petitie op deze pagina.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.