Home » De harde klappen voor Bitcoin en Ethereum

De harde klappen voor Bitcoin en Ethereum

Na een bijzonder, wellicht wel ongezonde, sterke stijging en de daarop volgende ‘crash’, is het tijd om de balans op te maken. Wat is er nu eigenlijk gebeurd?

 

Vele digitale valuta zijn in 2017 in koers gestegen, de afgelopen maanden ontstond er zelfs bij diverse munten een veruit abnormale groeispurt. Deze spurt is naar alle waarschijnlijkheid het gevolg van de bekende hype. Bij een stijging die zo hard gaat, zijn er plots veel mensen die de boot niet willen missen, geld inleggen en zo een graantje mee willen pikken van deze ongekende successen welke behaald werden.

Tot er vorige week ineens een ‘crash’ ontstond. De hardste klappen vielen daarbij natuurlijk bij de meest bekende valuta, de Bitcoin en Ethereum. De bitcoin daalde in korte tijd tot onder de 2400 dollar, de Ethereum tikte zelfs de 231 dollar aan. De oorzaak van deze crash is niet feitelijk uit te leggen, daarom gaan we uit van winstnemingen als veroorzakende factor: De stijgingen van de cryptomunten zijn zo explosief geweest, dat veel beleggers hun winst pakken voor er een correctie volgt. Wanneer dit proces in gang gezet is, en vele beleggers elkaar volgen, is een sterke daling, of crash, niet te vermijden.

Beleggers die in het begin van 2017 zijn ingestapt, profiteren echter nog steeds van een prima rendement. De Bitcoin bijvoorbeeld is op dit moment nog steeds 2,5 keer zoveel waard dan aan het begin van 2017, maar het rendement van Ethereum is helemaal nog bijzonder te noemen: Deze munt was in het begin van 2017 slechts acht dollar waard.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.