Home » Er zijn bijna 1000 cryptocoins, maar slechts enkele zijn al groot

Er zijn bijna 1000 cryptocoins, maar slechts enkele zijn al groot

De wereld van de cryptovaluta is veel groter dan alleen Bitcoin en Ethereum, er zijn namelijk bijna 1000 verschillende munten en iedere week komen er weer nieuwe bij. Maar hoe liggen de machtsverhoudingen eigenlijk? Bijna de complete marktwaarde rust op de schouders van slechts enkele coins.

Enkele coins zijn de veelvraten

De totale marktwaarde van alle cryptovaluta gezamenlijk bedraagt ongeveer 100 miljard dollar. Maar deze waarde is niet gelijk verdeeld over alle coins. Zo zijn er maar enkele munten die een waarde hebben van meer dan 1 miljard dollar. En dan zijn het uiteraard Bitcoin (42 miljard dollar) en Ethereum (29 miljard dollar) die het leeuwendeel voor hun rekening nemen. Bitcoin en Ethereum hebben samen ongeveer 70% van de totale market cap in handen. Andere grote spelers zijn Ripple (10 miljard) en Litecoin, Ethereum Classic, NEM, DASH en IOTA (allen tussen de 1 tot 2 miljard dollar).

 

En de overige ruim 900 coins?

Voor wat betreft de overige 900 coins geldt dat ze slechts een klein marktaandeel voor hun rekening nemen. De top 40 is ieder goed voor ruim 100 miljoen dollar marktwaarde, maar hierna neemt het al snel af.

 

Marktwaarde zegt niet alles

Natuurlijk zegt de marktwaarde niet alles en kan je naar veel meer facetten kijken om te bepalen welke coins kansrijk zijn of niet. Wat zijn bijvoorbeeld de mogelijkheden van bepaalde cryptovaluta en bijbehorende blockchaintechnologie? De kans is zeer aanwezig dat er tussen de kleinere cryptocoins prachtige initiatieven zitten die in staat zijn door te groeien tot wereldspelers.

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.