Home » Farmaceutische bedrijven geloven in blockchaintechnologie

Farmaceutische bedrijven geloven in blockchaintechnologie

Een webinar onderzoek van de Pistoia Alliantie geeft een mooi beeld van hoe grote farmaceutische bedrijven en leidinggevenden op het vlak van levenswetenschappen aankijken tegen blockchaintechnologie. Maar liefst 83% denkt dat ze ergens binnen vijf jaar gaan anticiperen op blockchaintechnologie.

Pistoia Alliantie

De Pistoia Alliantie is een internationaal non-profit verbond van bedrijven die werkzaam zijn in de levenswetenschappen, publicisten, verkopers, academische groepen en farmaceutische bedrijven. Pistoia Alliantie is een belangrijke speler op het wereldtoneel.

 

Webinar onderzoek
De Pistoia Alliantie houdt nauwlettende de laatste relevante ontwikkelingen bij binnen het vakgebied en één daarvan is mogelijk de blockchaintechnologie. Zo werd onderzocht wie van de betrokkenen er al te maken heeft gehad met blockchaintechnologie. In totaal 22% heeft reeds stappen gezet op het vlak van experimenteren en implementeren van blockchaintechnologieën. Maar liefst 83% van alle respondenten verwacht dat er grootschalige adoptie zal plaatsvinden binnen vijf jaar.

 

Voordelen

De farmaceutische industrie ziet verschillende voordelen die de blockchaintechnologie kan bieden. Het gaat dan vooral om de mogelijkheden om te voorzien in een veilig en schaalbaar systeem voor dataopslag dat tevens gevrijwaard is van 'dure' intermediairs.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.