Home » 2500% stijging in 2017: Wordt Dash de grootste digitale munt?

2500% stijging in 2017: Wordt Dash de grootste digitale munt?

Naast de bekende Bitcoin en Ethereum, zijn er nog honderden ‘altcoins’, waarvan Dash vaak in het oog springt. Waarom? Deze digitale munt onderging in 2017 een bizarre groei van $ 4,- naar wel meer dan $ 100,- in 2017. Een stijging van maar liefst 2500% !

 

Dash is in 2015 ontstaan uit Darkcoin, en is een afkoring van Digital Cash. De cryptomunt lijkt veel op de Bitcoin, maar heeft daarbij enkele belanrgijke voordelen. Waar een transactie van Bitcoin wel 10 minuten tot een uur in beslag kan nemen, heeft Dash een InstaSend betaalsysteem waarbij transacties razendsnel goedgekeurd worden. Denk hierbij aan maximaal enkele seconden.

De groeiende bekendheid en vraag naar Dash is duidelijk te zien in onderstaande grafiek.

 

Schermafbeelding2017-06-28om103712-1.png 

 

Ook privacy is een belangrijke factor bij Dash: PrivateSend verzekert namelijk dat de transactiegeschiedenis en jouw balans compleet anoniem blijft. Het grootste pluspunt aan Dash zijn echter de ‘Masternodes’. Deze zorgen er voor dat niet alleen de mijners worden beloond om cryptomunten te mijnen, maar ook dat de validatie, opslag en diensten aan de technologie worden beloond!

 

Lees meer over Dash op onze Coinpagina. Het aankopen van deze digitale munt kan met Bitcoins op Poloniex!

 

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.