Home » Zeven banken gaan werken met blockchaintechnologie

Zeven banken gaan werken met blockchaintechnologie

Blockchaintechnologie speelt een steeds grotere rol binnen de traditionele financiële wereld. IBM start met het ontwikkelen van eigen blockchaintechnologieën voor zeven grote Europese handelsbanken waaronder Rabobank.

IBM

De IT-gigant IBM gaat blockchaintechnologie ontwikkelen welke gebruikt zal worden door zeven grote Europese banken. De technologie zal worden gebruikt voor internationale handel van kleine en middelgrote bedrijven. Het is een van de allereerste keren dat blockchaintechnologie op deze schaal zal worden toegepast in de 'echte wereld'. Al langer wordt blockchaintechnologie een grote toekomst voorspelt, maar het zijn dit soort initiatieven die helpen bij het volwassen worden van de technologie.

 

Europese banken

De zeven Europese grootmachten die de blockchaintechnologie zullen gaan gebruiken zijn Rabobank, HSBC, Deutsche Bank, Natixis, KBC, Unicredit en Societe Generale.

 

Focus op de infrastructuur en administratie

De banken richten zich niet zozeer op cryptovaluta, want de betalingen blijven conform de normale manier. De banken tonen vooral interesse in de mogelijkheden van blockchaintechnologie om de complete infrastructuur rondom de administratie uit handen te nemen. Hiermee bedoelt men dat blockchaintechnologie automatisch stappen in werking kan zetten zodra bijvoorbeeld de levering van goederen is verzorgd. Zo kan de betaling automatisch worden verzorgd in de keten van blocks die elkaar opvolgen. Dit bespaart tijd en is een stuk minder foutgevoelig.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.