Home » Flash Crash Ethereum

Flash Crash Ethereum

Het was even schrikken afgelopen woensdag toen Ethereum een heuse flash crash meemaakte. Gedurende een korte periode daalde de waarde tot ongeveer $ 13 en was de coin heel kort zelfs maar voor $ 0,10 te verhandelen. De flash crash toonde het volatiele karakter van de relatief nieuwe markt aan.

GDAX

Het ging voor Ethereum even helemaal fout op het handelplatform van GDAX. Toen een investeerders ineens voor miljoenen euro's aan Ethers aan de markt aanbood, daalde de koers sterk. Door deze koersdaling werden tal van ingestelde stop orders automatisch geactiveerd waardoor er nog veel meer Ethers op de markt ter verhandeling werden aangeboden. En hoe meer aanbod, hoe lager de waarde is een bekende stelregel. Er volgde een kettingreactie die ervoor zorgde dat de waarde van Ethers op GDAX in korte tijd daalde van ruim $ 300 naar $ 13 per stuk.

 

Veel geld verloren

Door de flash crash raakten behoorlijk wat investeerders veel geld kwijt. Dit waren vooral de mensen die zogenoemde stop orders hadden ingesteld waarbij hun Ethers automatisch worden verkocht zodra ze onder een ingestelde grens komen. De daling ging echter zo snel dat de waarde tussen het moment van de stop order en de daadwerkelijke verkoop nog zeer hard verder daalde. Hierdoor verkochten sommige investeerders hun Ethers automatisch voor slechts enkele dollars, terwijl ze enkele minuten daarvoor nog ruim $ 300 per stuk waard waren.

 

Slimme investeerders

Toch waren er ook winnaars dankzij de flash crash. Mensen die inkochten op het moment dat de coin op bijna 0 stond zagen hun investering in zeer korte tijd weer stijgen naar de oude waarde van $ 300 per stuk. Een inleg van enkele duizenden euro's was al voldoende om binnen enkele minuten meer dan 1 miljoen dollar te verdienen.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.