Home » India legaliseert Bitcoin

India legaliseert Bitcoin

Goed nieuws voor Bitcoin en ditmaal vanuit India. Het land, met het duizelingwekkende inwonersaantal van 1,3 miljard mensen, is voornemens Bitcoin te legaliseren. Hierdoor zou Bitcoin ineens een grote stap zetten wat betreft het worden van een officieel wereldwijd betaalmiddel.

Verrassing

Het standpunt van de Indiase overheid is wel enigszins verrassend. In een eerder stadium leek het er namelijk nog op dat er geen legalisatie plaats zou vinden. Diverse politici werden bekritiseerd omdat ze te weinig kennis hadden over cryptovaluta om hier een goed oordeel over te kunnen vellen. Schijnbaar heeft de overheid in India nu haar huiswerk goed gedaan en was het mogelijk om een weloverwogen besluit te nemen.

 

Taskforce

Voordat de legalisatie een feit is moeten er nog wel wat stappen worden doorlopen. De Indiase overheid heeft daarom een taskforce ingesteld die diverse wettelijke raamwerken moeten opstellen waarmee Bitcoin als officieel betaalmiddel kan worden geaccepteerd. India hoopt hiermee een voorsprong te nemen op verschillende andere (meer afwachtende) landen. India heeft ook een enorm aantal investeerders in cryptovaluta en behoort tot de top van de wereld qua handelvolumes.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.