Home » Ethereum het nieuwe Bitcoin?

Ethereum het nieuwe Bitcoin?

Vraag een willekeurig iemand op straat of hij of zij een cryptovaluta kan opnoemen en ze zullen de naam Bitcoin opnoemen. Vraag diezelfde persoon naar Ethereum en ze zullen kijken of ze water zien branden. Maar voor hoe lang nog? Ethereum is hard op weg op Bitcoin van de troon te stoten.

Bitcoin als vaandeldrager

Bitcoin is al jaren de vaandeldrager van de markt die cryptovaluta heet. Het was de eerste crypto die salonfähig werd en naar ongekende hoogten steeg. Maar Bitcoin is ook gebaseerd op blockchaintechnologie die daarna door andere cryptovaluta is verbeterd. Nieuwere spelers met een betere technologie zijn wellicht in staat om Bitcoin van de troon te stoten.

 

Ethereum

De naam die je meteen moet noemen in dit verband is Ethereum. Eigenlijk zijn Ethereum en Bitcoin niet goed te vergelijken, want waar Bitcoin zich aandient als volwaardige valuta, bouwt Ethereum vooral op een vernieuwende technologie. En de (blockchain)technologie van Ethereum is zelfs zo interessant dat tientallen grote bedrijven zich hebben verbonden aan Ethereum. De waarde van de Ethers zijn dan ook veel harder gestegen dan die van Bitcoins. Alleen al in 2017 is de koers met ruim 4.000% gestegen! Vergelijk het eens met Bitcoin, dat een groei van 'slechts' 200% kan voorleggen.

 

Market cap

Een interessante vergelijker is de market cap van de twee giganten. De market cap van Ether nadert namelijk met rasse schreden die van Bitcoin. Het verschil in de totale marktwaarde is inmiddels minder dan 8 miljard euro.

 

Omslagpunt

Interessant wordt wat er gebeurt zodra het omslagpunt wordt bereikt wanneer de market cap van Ether meer waard is dan Bitcoin. Mogelijk stappen op dat moment extra veel investeerders over van Bitcoin naar Ethereum. Dit kan het verschil qua market cap direct vergroten. Ook de Bit 148 issue rondom Bitcoins speelt een rol in het eventueel versneld bereiken van een omslagpunt. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.