Home » Bitcoin hard op weg naar waarde van $ 3000

Bitcoin hard op weg naar waarde van $ 3000

Beleggers en investeerders in Bitcoins wrijven wederom genoegzaam in hun handen, de prijs is de laatste week weer hard gegroeid en de $ 3.000 komt in zicht. De groei is mede te verklaren doordat Chinese beleggers hun Bitcoins weer mogen opnemen.

Koers Bitcoins

In enkele dagen tijd is de koers van Bitcoins weer flink gestegen. Even werd zelfs bijna de kaap van 3.000 dollar geslecht. Dat lukte nog net niet, maar de koers lijkt zich te settelen op een plateau niet ver onder deze grens. Van hieruit lijkt het slechten van de grens van 3.000 dollar op korte termijn te gaan plaatsvinden. Kijken we naar de koers in euro's dan is de grens van de € 2.500 doorbroken.

 

Waarom stijging?

Koerstijgingen danwel -dalingen zijn natuurlijk afhankelijk van meerdere factoren. Wat de laatste dagen echter een belangrijke rol speelde was dat Chinese Bitcoin beleggers weer Bitcoins mogen opnemen. Vanwege restricties vanuit de Chinese overheid was dit enkele maanden niet mogelijk. Belangrijke platformen zoals BTCC, OKCoin en Huobi moesten eerst voldoen aan nieuwe eisen waarbij onder andere witwassen minder goed mogelijk is geworden en de verificatie van de identiteit van klanten beter mogelijk is geworden. De liquiditeit van cryptomunt Bitcoins is door de vrijgave van de Chinese markt enorm vergroot en dit heeft een positief effect op de koers.

 

Bitcoinkoers6juni2017-1.jpg


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.