Home » Krijgt cryptovaluta voet aan de grond in Rusland?

Krijgt cryptovaluta voet aan de grond in Rusland?

Niemand minder dan Vladimir Poetin toont interesse in cryptovaluta, hij sprak hierover reeds uitgebreid met de baas van Ethereum. Poetin ziet cryptovaluta als een interessante ontwikkeling die Rusland kan helpen haar afhankelijk van inkomsten uit gas en olie te verminderen. Volgens bronnen rondom de president is Poetin vooral geïnteresseerd om een eigen Russische cryptomunt te laten ontwikkelen.

Vitalik Buterin

Dat Poetin heeft gesproken met Ethereum is geen verrassing. Deze cryptomunt is namelijk ontworpen door de Rus Vitalik Buterin en uitgegroeid tot één van de grootste spelers op de cryptomarkt. Volgens sommige analisten heeft Ethereum zelfs alles in huis om Bitcoin in waarde te gaan overstijgen.

 

Eigen Russische cryptomunt

Dankzij een eigen cryptomunt is Rusland in staat de economie een boost te geven doordat contracten en transacties stukken sneller kunnen verlopen. Ook wil Rusland dit keer niet de boot missen als het aankomt op nieuwe baanbrekende technologieën. De wereld van de cryptocoins en blockchaintechnologie wordt immers vaak gespiegeld aan de stormachtige opkomst van het internet in de jaren negentig. Doordat westerse landen hier veel sneller op in sprongen wisten zij een grote voorsprong te nemen op landen die afwachtender waren.

 

RuslandEthereum-2.jpg


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.