Home » Nederlandse banken actief in Ethereum-alliantie

Nederlandse banken actief in Ethereum-alliantie

Dat de blockchaintechnologie van Ethereum weleens heel groot kan worden blijkt wel uit het feit dat tientallen megabedrijven zich hebben aangesloten bij de Enterprise Ethereum Alliance. Ook ING en Rabobank zijn aangesloten bij deze alliantie die actief is bij de ontwikkeling van bedrijfstoepassingen van Blockchain.

Sceptisch

Veel mensen en bedrijven zijn nog uitermate sceptisch over de cryptovaluta. Deze sceptische inslag komt voornamelijk doordat het nieuw is en het nog niet mainstream is geworden. Maar de wereld is zoveel meer dan alleen maar digitale munten, want het is vooral de blockchaintechnologie die zo baanbrekend is.

 

Nederlandse banken

Dat deze blockchaintechnologie mogelijk grote impact gaat hebben op ons dagelijks leven blijkt bijvoorbeeld uit de aanwezigheid van Nederlandse banken zoals ING en Rabobank binnen de Enterprise Ethereum Alliance. ING was zelfs één van de launch members. Binnen de alliantie erkent men de enorme mogelijkheden van blockchain die het kan hebben op de bedrijfsvoering. Voor de banken kan de blockchaintechnologie bijvoorbeeld helpen bij snellere en veiligere transacties. ING en Rabobank hebben zelfs verschillende blockchainspecialisten in dienst genomen.

 

Andere bedrijven

Niet alleen Rabobank en ING onderzoeken de mogelijkheden. Ook andere wereldspelers zijn aangesloten bij de Enterprise Ethereum Alliance. Voorbeelden zijn Microsoft, Toyota, J.P. Morgan, UBS, IBM en Samsung.

 

Waarom Ethereum?

Blockchain is verwant aan de cryptovaluta, dus waarom kiezen deze groep bedrijven voor de Ethereum-blockchain? Dit komt doordat Ethereum zich onder andere richt op het mogelijk maken van slimme contracten. Om even bij de banken te blijven; een transactie of betaling kan automatisch worden uitgevoerd zodra aan de gestelde voorwaarden uit het slimme contract is voldaan. Dit bespaart veel tijd en schijnt ook veiliger te zijn.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.