Home » Nieuws

NIEUWS

Nederlands Nieuws

Gisteren
18 februari 2019

Bitcoin en andere crypto's knallen omhoog, wat is de oorzaak?

Cryptocurrencies zitten weer in de lift! In 10 dagen tijd is de totale marktkapitalisatie gestegen van ongeveer $111 miljard dollar tot $132 miljard dollar, een stijging van maar liefst 19%! Op maandag 18 december was de stijging ruim 7% in 1 dag. Wat heeft gezorgd voor deze stijging, en welke coins hebben hier optimaal van geprofiteerd? 

Lees meer »
17 februari 2019
16 februari 2019

JPM Coin vs. Ripple

Gisteren meldden we al dat JP Morgan, na eerder een fel tegenstander te zijn, toch zijn eigen munt heeft aangeboden, JPM Coin. Het is daarmee de eerste bank met zijn eigen digitale munt.

Lees meer »
14 februari 2019

Amerikaanse bank JPMorgan lanceert eigen cryptocurrency JPM Coin

JPMorgan Chase & Co. stapt in de wereld van cryptocurrency. Daarmee is het de eerste van de  grote Amerikaanse banken die deze nieuwe stap neemt. Door middel van de 'JPM Coin' zal het mogelijk worden om direct internationale betalingen te verrichten tussen (zakelijke) klanten van de bank. Deze vinden normaliter plaats op oude netwerken zoals Swift. Hierdoor duurt het vaak een dag of langer voordat een betaling is bijgeschreven bij de ontvanger. Hiermee lijkt Jamie Diemon, CEO van JPMorgan, toch van mening te veranderen. In september 2017 gaf hij nog aan dat cryptocurrency 'alleen geschikt is voor drugsgebruikers, moordenaars en mensen die in Noord-Korea wonen'. 

Lees meer »
12 februari 2019
9 februari 2019

Prijs Bitcoin en Ethereum schieten omhoog, vooruitzicht positief

Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) laten vandaag een flinke stijging zien. Wellicht komt dit doordat eerder een commissaris van de SEC zich positief uitliet over de lopende ETF aanvraag waar wij eerder over schreven. Zoals in ons eerdere artikel vermeld, laat de SEC zich vaak terughoudend uit over een ETF, die beleggers de mogelijkheid geeft op de effectenbeurs in Bitcoin (BTC) te handelen.

Lees meer »

95% van de cryptomunten is waardeloos volgens marktanalist

Matt Hougan, hoofd van de onderzoeksafdeling van het Amerikaanse bedrijf Bitwise Asset Management heeft in een recente podcast een vergelijk gemaakt tussen de huidige markt van cryptocurrrency en de dot-com bubble van de jaren 90. Hougan ziet veel gelijkenissen, en verwacht dat er nog wel een 'zuivering' zal gaan plaatsvinden.

Lees meer »
8 februari 2019
7 februari 2019

De Bitcoin bullrun kan zo weer terugkeren

Volgens JP Morgan's marktstrateeg Nikolaos Panigirtzoglou is het nog niet gedaan met Bitcoin. Hij verwacht zelfs de de 'Bitcoin gekte' weer terug kan keren. Midden december 2018 was dezelfde Panigirtzoglou nog een stuk minder enthousiast en zij hij dat deelname van financiële instellingen aan bitcoin-handel steeds verder aan het afnemen was.

Lees meer »
5 februari 2019

Opmerkelijk Nieuws

Gijzelsoftware is populairder dan ooit

Cybercriminelen zijn er dol op: gijzelsoftware. Vorig jaar vonden onderzoekers van beveiligingsbedrijf Secureworks tweehonderd nieuwe varianten van software die computers gijzelt tot er wordt betaald door de slachtoffers.

Lees meer »

ICO Nieuws

FissaCoin: Revolutionizing event management in the music and entertainment industries

The event industry is one of the oldest industries. The music, sports, and entertainment industries depend largely on live events to connect with fans. Almost every musician, actor or sports franchise is involved with at least one (1) live event each year. The most significant development is probably integration of online payment within the industry. Despite the positive impact that payment processing and online event management may have brought, they also led to greater challenges in the industry.

Lees meer »

GUTS Tickets (GET): voorkom fraude met entreetickets

Het is voor velen een bekend probleem en een bron van ergernis: dure concertkaarten welke worden aangeboden op sites als Marktplaats. Zeker voor populaire concerten worden alle kaarten in de reguliere verkoop in een razend tempo verkocht, waarna ze nog geen uur later voor het dubbele bedrag (of meer) worden aangeboden. Als het aan het team van GUTS ligt, behoort dit over een tijdje tot het verleden. De start-up GUTS Tickets werkt aan een slim ticketsysteem waarmee fraude onmogelijk wordt. Dit systeem wordt gebouwd op de blockchain technologie, gebaseerd op het Ethereum netwerk. Kom meer te weten over het idee achter GUTS Tickets en de mogelijkheden om te investeren via de fundraiser (ICO) die van start is gegaan.

Lees meer »

Global Jobcoin (GJC): Token voor werkgelegenheid

De banenmarkt is de afgelopen tijd flink veranderd. Waar men vroeger vooral via mond-op-mond reclame werd gematcht, ben je voor het vinden van een baan tegenwoordig al snel aangewezen op diensten via internet. De afgelopen 2 decennia heeft er echter weinig innovatie meer plaatsgevonden met het rekruteren op internet. Door gebruik te maken van de blockchain technologie wil Global Jobcoin de markt wakker schudden en voor een revolutie zorgen.

Lees meer »