Home » NEO (NEO)

NEO

Informatie over de Chinese Ethereum

Last update: 27-2-2018

NEO is een van de bekendste crypto-initiatieven en bezig met een sterke opmars. NEO, voorheen bekend onder de naam Antshares, wordt ook wel de Chinese Ethereum genoemd. NEO is een initiatief van het Chinese bedrijf Onchain en zetelt in Shanghai. Mede dankzij de Aziatische roots was NEO al snel zeer populair in China en omliggende landen, in Europa en Amerika volgde de doorbraak pas wat later. NEO is een open-source blockchain platform dat al jaren bestaat en wordt gekenmerkt door een hoge mate van professionaliteit. Met het platform kunnen nieuwe blockchain- en cryptovaluta worden opgestart. Bovendien weet NEO digitale valuta, slimme contracten en digitale eigendommen te verenigen onder één vlag.

Platform en smart contracts

De slimme contracten welke zijn verbonden aan de blockchain van NEO worden NeoContracts genoemd. Iedereen kan programmeren met de blockchain van NEO en zodoende eigen crypto-initiatieven opzetten. NEO heeft als doel om de handel via internet, ook wel e-commerce genoemd, te wijzigen. NEO is opgericht door Da Hongfei en Erik Zhang. Hongfei is tegens de CEO van Onchain en een prominente persoon op het gebied van blockchain. Zhang is CTO van Onchain en heeft de NEO codes geschreven.

Verschillen met Ethereum

NEO wordt vanwege het platform dat ze vormen ook wel de Chinese Ethereum genoemd. Maar is NEO dan een Chinese kopie van Ethereum? Er zijn toch wel behoorlijk wat verschillen te duiden:

  • Een voordeel ten opzichte van Ethereum is dat NEO eenvoudiger toegang heeft tot de toch behoorlijk gesloten Aziatische (en vooral Chinese) markt. Sterker nog, NEO wordt zelfs gesteund door de Chinese overheid!
  • Ook is programmeren via NEO een stuk eenvoudiger omdat daar in tegenstelling tot de blockchain van Ethereum, van veel meer gebruikelijke programmeertalen gebruik kan worden gemaakt. Hierdoor is NEO meestal veel eenvoudiger te integreren binnen de bedrijfsvoering en is er sprake van een lagere drempel.
  • NEO heeft geen schaalproblemen en is sneller dan Ethereum. Dit komt door de Virtual Machine technologie waardoor NEO in staat is tot 10.000 transacties per seconde uit te voeren.
  • Een nadeel van NEO is dat de munt niet deelbaar is, je kunt dus alleen ‘hele’ coins overmaken.
  • NEO is nu al proof-of-stake terwijl Ethereum dat in de (nabije) toekomst wil gaan gebruiken
  • Naar eigen zeggen is NEO volledig bestand tegen onder andere quantum computing.
  • Als NEO houder ontvang je GAS, een soort van dividend.

GAS

Zeg je NEO, dan zeg je ook GAS. Dit is een soort van dividend die houders van NEO ontvangen als eigenaar van een gedeelte van de blockchain. Om in aanmerking te komen voor het ontvangen van GAS is het noodzakelijk dat je NEO in je wallet bewaart. GAS vertegenwoordigt een eigen waarde en kan worden gebruikt om betalingen te verrichten via de NEO blockchain. Het is ook mogelijk om GAS te verkopen waardoor je als investeerder in NEO zomaar extra inkomsten kunt krijgen. Ook geeft GAS je zeggenschap binnen de blockchain van NEO. Overigens is GAS, net als NEO, geen echte cryptocoin. Vanwege de samenwerking met de Chinese overheid is dit geen optie en wordt het gezien als een crypto-equity.

Investeren in NEO

Investeren in NEO is mogelijk via verschillende partijen. De bekendste manier is door deze te verhandelen via Binance. Hiervoor zal je wel eerst andere cryptovaluta moeten transferen naar je Binance wallet waarna je deze kunt traden tegen NEO (of GAS). Bekijk eens onze handleiding voor hoe je kunt traden via Binance:

Actuele koers NEO (NEO)

NEO opslaan

Wanneer je hebt geïnvesteerd in XLM wil je natuurlijk dat je investering veilig is opgeslagen. Wij raden aan hier een hardware wallet voor te gebruiken! De Ledger Nano S is hier uitermate goed geschikt voor. 

LEES OOK EENS OVER DEZE COINS

DEEL JE ERVARINGEN OVER NEO

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.