Home » IOTA kopen

IOTA KOPEN

IOTA kopen in 6 stappen: handleiding

Last update: 06-12-2017

IOTA is bezig de cryptowereld op zijn kop te zetten. De Tangle waarmee IOTA werkt is een baanbrekend initiatief dat al meerdere grote bedrijven heeft verleid om samen te werken. Helaas is het kopen van IOTA nog niet zo eenvoudig. Om IOTA te kunnen kopen zal je enkele tussenstappen moeten uitvoeren. Onderstaand is stap voor stap, aan de hand van screenshots, uitgelegd hoe je snel IOTA kunt kopen via Bitfinex.

Stap 1: account aanmaken via Bitfinex

 • Ga naar https://www.bitfinex.com/
 • Klik rechtsboven op ‘Sign Up’
 • Vul persoonlijke gegevens in zoals username, e-mailadres, tijdzone en een wachtwoord dat je wilt gaan gebruiken
 • Er wordt een e-mail gestuurd naar het opgegeven e-mailadres. Ga naar je e-mail en klik op de verificatielink
 • Je account is nu geverifieerd en gereed om te gebruiken

Stap 2: stel 2FA authenticatie in

Stel 2FA authenticatie in om je account veiliger te houden voor spammers en hackers. Op een later moment is het noodzakelijk om 2FA te hebben ingesteld omdat anders het kopen van IOTA niet zal lukken!

 • Download bijvoorbeeld Google Authenticator op je telefoon.
 • Houd in het menu van Bitfinex je muis op het poppetje rechtsboven (Manage account) en kies ‘Security’.
 • Kies voor de setup van Google Authenticator
 • Na de setup is je account voorzien van 2FA authenticatie

Stap 3: aanmaken Bitfinex wallet

IOTA is niet rechtstreeks te koop via Bitfinex. Je zult dus andere coins moeten traden tegen IOTA. Bij Bitfinex is dit alleen mogelijk via Bitcoin. Heb je geen Bitcoin maar wel andere coins? Niet getreurd, je kunt op Bitfinex ook eerst je coins traden tegen Bitcoin en vervolgens tegen IOTA. Wel is het noodzakelijk een ontvangstadres aan te maken zodat je de coins erheen kunt transfereren. Dit gaat als volgt:

 • Klik in de bovenbalk op ‘Deposit’
 • Kies de coin waarvoor je een ontvangswallet wilt aanmaken (aan te raden is Bitcoin, maar ook Litecoin of Ethereum werken prima)
 • Klik onder het kopje ‘Exchange Wallet’ op ‘click to generate address’
 • Het aangemaakte ontvangstadres is altijd via het kopje ‘Deposit’ te vinden.

 

Je bent nu een heel eind op weg met het kopen van IOTA. Nu is het tijd om cryptovaluta te transfereren naar je ontvangstwallet op Bitfinex.

Stap 4: kopen andere cryptovaluta

We raden vaak Litebit aan als plek waar je veilig en snel coins kunt kopen. Het kopen van coins via Litebit gaat als volgt:

 • Ga naar de website van Litebit
 • Klik rechtsboven op ‘Nieuw account aanmaken’
 • Vul naam, e-mailadres, wachtwoord en land in
 • Ga akkoord met de voorwaarden en maak het account aan
 • Bevestig de verificatiemail die je ontvangt op het opgegeven mailadres en je account is klaar.
 • Als nieuwe gebruiker kan je zonder verificatie € 75 euro per dag besteden. Wil je meer investeren? Ga dan naar 'Mijn Account' en vervolgens 'Verificatie & Limieten' waar je je kunt laten verifiëren voor Tier 1 (€ 350 per dag), Tier 2 (€ 500,61 per dag) of Tier 3 (€ 35.000 per dag).
 • Ga naar de pagina ‘Kopen’
 • Kies de coin die je wilt kopen (aan te raden is Bitcoin, maar ook Litecoin of Ethereum zullen werken)
 • Vul het aantal dat je wilt kopen het aantal euro dat je wilt investeren
 • Voer het ontvangstadres in van je wallet op Bitfinex (zie stap 3)
 • Geef de betaalmethode aan
 • Ga akkoord met de voorwaarden en rond de aankoop af.

Ben je al Litebit user?

Ben je al actief via Litebit en heb je er coins in je wallet? Dan kan je er natuurlijk voor kiezen om geen nieuwe coins te kopen maar ze gewoon te transfereren naar Bitfinex. Dit gaat via 'Mijn Wallet' en de knop 'versturen' welke langs je coins staat.

Coins kopen met een creditcard

Helaas is het bij Litebit nog niet mogelijk om met een creditcard coins te kopen. Mocht je dit willen, raden wij aan om je coins bij BTCDirect te kopen. Zij ondersteunen VISA en Mastercard. Je kunt bij BTCDirect eenvoudig bitcoins en ethers kopen welke je vervolgens kunt gebruiken om te verhandelen tegen IOTA.  

Stap 5: wallet controleren op Bitfinex

Het transfereren van de coins kan even duren, vaak ergens tussen de 5 en 30 minuten. Drink even een bakje koffie en ga erna weer terug naar Bitfinex:

 • Klik op het kopje 'Wallets' rechtsbovenaan
 • Als de transfer is afgerond zal je onderstaand de coins terugzien in het overzicht

Stap 6: verhandelen coins naar IOTA

We naderen het moment dat IOTA hebt gekocht. Dit gaat als volgt:

 • Klik op 'Trading' bovenaan
 • Scroll naar IOTA en klik vervolgens op IOTA/BTC
 • Het traden gaat via 'Order Form' welke je links in beeld ziet
 • Als je snel IOTA wilt kopen raden we aan om in het eerste vakje 'Market' te selecteren. In dat geval ben je verzekerd van een order omdat je gewoonweg betaalt wat IOTA op dat moment kost.
 • Klik op het groene bolletje waarna het maximaal aantal te kopen IOTA wordt weergegeven
 • Klik op 'Exchange Buy' waarna de koop is afgerond
 • Op de pagina 'Wallets' zie je direct het aantal IOTA dat je in je bezit hebt.

 

Heb je geen Bitcoin maar wel bijvoorbeeld Ethereum of Litecoin? Trade deze dan eerst tegen Bitcoin. Zodra ze zijn omgezet in Bitcoin kan er worden getrade tegen IOTA via de bovenstaande stappen.

Externe wallet

Veel investeerders in IOTA kiezen ervoor om hun coins in de Bitfinex wallet te laten staan. Dit is uiteraard mogelijk, maar brengt wel wat meer risico's met zich mee. Hhet is veiliger om je IOTA coins op te slaan in een externe wallet. Er zijn volop ontwikkelingen op het gebied van IOTA wallets. Er zijn momenteel al diverse wallets welke je handmatig zult moeten aanmaken. 

LEES OOK EENS OVER DEZE COINS

DEEL JE ERVARINGEN OVER IOTA:

Reactie plaatsen

Reacties

Selma
een jaar geleden

Hoi,
Als ik bij Bitfinex op Sign Up klik, krijg ik dit in de voorwaarden:

I understand

Minimum Account Equity
New accounts will not be able to trade or perform any platform function until they reach a minimum account equity of 10,000 USD, achieved by bank wire or by depositing cryptocurrency.

Nu ben ik echt een kneus op dit gebied. Maar nav bovenstaande: kan ik dan wel nog bitcoins omzetten naar andere crypto op die site als ik dat maar voor een paar tientjes doe? Ik begrijp niet helemaal wat ze met die 10.000 USD bedoelen..

Alf
2 jaar geleden

Hy Cryptopoint.

Ik neem aan dat als mijn Iota's weer omgezet zijn naar bv Bitcoins of zo ik ze weer kan versturen naar mijn litebit account. Maar hoe krijg ik ze het makkelijkst van BV Iota weer terug naar bv Bitcoins.

Want de uitleg hierboven stopt na de aankoop maar hoe dan verder.

Mvg Alf S

Cryptopoint
2 jaar geleden

Hallo Alf,

Je kunt op een exchange zoals Bitfinex je IOTA's weer verhandelen voor bitcoins. Deze bitcoins verstuur je naar bijvoorbeeld een BTC Direct waar je ze om kunt zetten in euro's.

Alf
2 jaar geleden

Misschien kan ik mijn vraag nog even verduidelijken. Want ik heb inmiddels wat Iota's aangeschaft. Maar hoe krijg ik de waarde/de eventuele winst daarvan dat ik in een Wallet op Bitfinex heb staan uitgekeerd op een gewone nederlandse betaal rekening?

Mohamed
2 jaar geleden

Bij Litebit Kun je geen nieuwe account aanmaken.
Is er een alternatief?

Alf
2 jaar geleden

Allereerst dank voor de goede uitleg want zelfs ik snap nu hoe ik daar geld heen kan storten en handelen tussen de verschillende (crypto) valuta.

Maar hoe krijg ik het geld/de eventuele winst dat ik in een Wallet heb staan uitgekeerd op een gewone nederlandse betaal rekening?

Cryptopoint
2 jaar geleden

Beste Froggy,

Verificatie is niet nodig om te verhandelen op Bitfinex. Dit zegt Bitfinex er zelf over:

"No, you do not need to verify your account to start trading on Bitfinex. Verification is only required for users wishing to deposit/withdraw fiat currencies (e.g. USD), and for users who wish to speed up the deposit process. Users wishing to deposit/trade/withdraw cryptocurrencies are not required to verify their account. "

Froggy
2 jaar geleden

Weet iemand of verificatie(documenten uploaden etc) verplicht is op Bitfinex om bitcoins to verhandelen naar IOTA?

Cryptopoint
2 jaar geleden

Beste a gerla,

Je kunt hier niets aan doen, je zult even moeten wachten. Door grote drukte kan het even duren voordat je de coins binnen hebt. Mocht later vandaag je bestelling nog niet binnen zijn, kun je een ticket openen bij het bedrijf waar je de bitcoins gekocht hebt.

a gerla
2 jaar geleden

Goedemorgen, ik heb voor €500 bitcoins gekocht om daarmee iota te kopen, ik zie het nu na 1 nacht nog steeds niet in het overzicht op de wallet dus kan nog niets kopen. Wat kan ik nu nog doen, welke stappen moet ik nemen?