Home » IOTA

IOTA

Informatie en hoe IOTA kopen

Last update: 05-12-2017

IOTA is een van de snelstgroeiende cryptocurrencies en wordt zelfs gezien als dé uitdager van Bitcoin. Er zijn natuurlijk al meerdere uitdagers van Bitcoin ten tonele verschenen, maar tot nu toe is Bitcoin nog verreweg de allergrootste. Wat IOTA zo'n interessante uitdager maakt is het feit dat Iota gebruik maakt van andere technieken. IOTA is namelijk niet gebaseerd op de bekende blockchaintechnologie, maar maakt gebruik van een eigen systeem, namelijk Tangle. Dankzij Tangle is IOTA in staat om meerdere problemen van Bitcoin op te lossen waardoor het mogelijk dus een veel kansrijker project is op de lange termijn. Niet voor niets is IOTA inmiddels al de samenwerking aangegaan met enkele zeer grote bedrijven.

IOTA KOPEN

IOTA is momenteel nog niet rechtstreeks te koop. Om de cryptocurrency te kopen zal je deze moeten verhandelen op bijvoorbeeld Bitfinex. Het verhandelen is mogelijk tegen Bitcoin die je eerst zult moeten transfereren naar een wallet op Bitfinex. Het kopen van IOTA is mogelijk via de volgende stappen:

 1. Koop hier Bitcoin via Litebit
 2. Tijdens het kopen van Bitcoin op Litebit kan je tijdens het afrekenproces de ontvangstwallet invullen. Het is mogelijk om hier je Bitfinex wallet in te vullen zodat de gekochte Bitcoins direct naar Bitfinex worden getransfereerd. Het adres vind je op Bitfinex onder het kopje 'Deposit'
 3. Wacht enige tijd (dit kan tot wel een half uur duren) totdat de transfer is afgerond, de Bitcoin worden automatisch zichtbaar in je Bitfinex wallet
 4. Verhandel je Bitcoins op Bitfinex voor IOTA via het kopje 'Trading'. Na de ruil zijn de IOTA coins direct zichtbaar in je Bitfinex wallet.

 

Aanvullende informatie

 • Je kunt IOTA kopen op Bitfinex en Binance
 • Het is ook mogelijk om andere coins te transfereren naar Bitfinex. Deze zal je op Bitfinex dan eerst moeten verhandelen tegen Bitcoin en vervolgens zullen de Bitcoin moeten worden verhandeld tegen IOTA. 

VOORDELEN IOTA

Zoals gezegd heeft IOTA enkele van de problemen waarmee Bitcoin kampt weten op te lossen. De voordelen van IOTA zijn:

 • Geen transactiekosten, dit is iets wat vooral het bedrijfsleven erg zal aanspreken
 • Onbeperkt op te schalen
 • Snellere transacties
 • Focus op data en informatie (de olie van de toekomst als bron voor 'internet of things')
 • Uniek eigen systeem (Tangle) zonder blocks en mining
 • Waar Blockchain langzamer wordt bij een toenemend aantal transacties wordt Tangle juist sneller.

TANGLE

Blockchains zoals die van Bitcoin en Ethereum maken gebruik van blocks om de gegevens te verdelen over hun netwerk. IOTA doet dat niet, alle waardes, transacties en adressen kunnen los van elkaar worden opgeslagen. Er is geen specifieke volgorde, plek of ‘block’ nodig om alle data op te slaan. Alles wordt eerlijk verdeeld over het systeem, de Tangle. Hierdoor zou alles een stuk soepeler (en dus sneller) moeten kunnen worden afgewikkeld.  

SAMENWERKING MET GROTE BEDRIJVEN

IOTA is niet onopgemerkt gebleven en dat blijkt vooral uit diverse grote bedrijven die zich inmiddels aansloten bij het project en willen samenwerken. Onder andere Microsoft, Samsung, Volkswagen, Fujitsu en Cisco verbonden zich aan IOTA. Samen met deze bedrijven heeft Iota een marktplaats voor data opgezet. Data wordt ook wel het nieuwe olie genoemd en IOTA wil de olie voor de 'Internet of Things' economie gaan vormen.

ACTUELE KOERS IOTA (IOT)

Volg de koers van IOTA onderstaand:

JE IOTA VEILIG OPSLAAN IN EEN WALLET

Er zijn volop ontwikkelingen op het gebied van IOTA wallets. Er zijn momenteel al diverse wallets welke je handmatig zult moeten aanmaken. Veel investeerders in IOTA kiezen ervoor om hun coins in de Bitfinex wallet te laten staan. Dit is uiteraard mogelijk, maar brengt wel wat meer risico's met zich mee. Zorg altijd voor een 2FA authenticatie tijdens het inloggen. Hierbij moet je een code die je ontvangt op je telefoon overtypen tijdens het inloggen. Hiermee voorkom je diefstal van je IOTA door scammers of ontfutselaars van je wachtwoord.

KUNNEN WIJ JE VERDER HELPEN?

LEES OOK EENS OVER DEZE COINS

DEEL JE ERVARINGEN OVER IOTA:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.