Home » Hardware wallet - TREZOR

TREZOR hardware wallet

De TREZOR hardware wallet is in 2013 ontwikkeld door het Tsjechische SatoshiLabs. Deze hardware wallet is een USB-dongle die een extra beveiligingslaag vormt voor het beheren en overmaken van je cryptocoins. Het is één van de meest veilige hardware wallets verkrijgbaar op dit moment. 

Recovery Seed

Tijdens de installatie van de hardware wallet krijg je een 'recovery seed' te zien welke je veilig dient op te bergen en zeker met niemand moet delen! Met deze seed kun je je coins terughalen bij een diefstal, verlies of defect van het apparaat. 

Bij de Trezor krijg je een kaart geleverd waarop je deze recovery seed’ kunt opschrijven. Met deze seed kun je je coins terughalen bij een diefstal, verlies of defect van de Trezor. Wij raden echter aan de recovery seed op te slaan in een Cryptosteel. Dit is een onbreekbare behuizing met letters, allen in roestvast staal. Hiermee is de recovery seed optimaal beschermd. Lees hier meer over de Crypto Steel. 

Hoe werkt de TREZOR hardware wallet?

De Trezor is een klein apparaatje, ongeveer zo groot als een luciferdoosje. Hierop worden de sleutels opgeslagen waarmee je toegang kunt krijgen tot je bitcoins. Gemakshalve zou je kunnen zeggen dat je coins niet meer lokaal op je computer of mobiele apparaat opgeslagen worden, maar op de Trezor. De Trezor is niet verbonden met het internet, waardoor het kwaadwillenden dus nooit bij je private keys kunnen. 

 

Wanneer je een transactie uit wilt voeren dien je de Trezor aan te sluiten op je computer of mobiele apparaat. Via een Trezor ondersteunende wallet (zie onderstaande lijst) is het vervolgens mogelijk een transactie voor te bereiden. Na het kiezen van een bestemmingsadres en hoeveelheid coins, wordt er om een pincode gevraagd. Deze pincode wordt getoond op de Trezor. Na het invoeren van de pincode dien je de transactie te bevestigen op de Trezor. Hierna wordt de transactie voltooid. 

Technische specificaties

  • CPU: 120 MHz embedded ARM processor (Cortex-M3)
  • Scherm: OLED - 128x64 pixels
  • Grootte: 60mm x 30mm x 6mm

  • Gewicht: 12g

  • Verbinding: Micro USB naar desktop of mobiel

  • Desktop: Windows, macOS, Linux

  • Mobiel: Android

  • Certificeringen: CE en RoHS (kwaliteit, betrouwbaarheid en milieustandaarden)

Reactie plaatsen

Reacties

Robin Ghaye
9 maanden geleden

Beste medewerkers van cryptopoint

Ik had een vraag over deze hardware crypto wallet specifiek of over de hardware wallet in het algemeen om crypto te bewaren.

Kan je op deze hardware wallet terecht met alle crypto munten? Is dit zo voor alle crypto hardware wallets? Want er zijn er ook minder bekende munten in mijn portfolio en ik zou dan graag alles hierop zetten als ik me zo een hardware wallet aanschaf.

Met vriendelijke groeten

Robin Ghaye

Cryptopoint
9 maanden geleden

Beste Robin,

Trezor ondersteund een flinke lijst munten. De volledige lijst kan je vinden op https://trezor.io/coins/. Er zijn in het algemeen twee opties hoe een munt ondersteund wordt.

1. Via de eigen wallet die Trezor meelevert.
2. Via een third party wallet die een integratie met Trezor heeft.

Bij de tweede optie gebruik je je Trezor om bijvoorbeeld op MyEtherwallet in te loggen. De private keys blijven op je Trezor, dus niet in de third party wallet. Je gebruikt alleen het interface, bijvoorbeeld de wallet website, om je valuta op je Trezor inzichtelijk te maken.

Hardware wallets van andere merken werken op een soortgelijke manier. Op hun website vind je vaak de coins die ze "native" supporten en welke coins ze via third party wallet integraties supporten.

Ik hoop dat dit je vraag beantwoord. Zo niet, voel je vrij om aan te geven welke informatie je nog mist.