Home » Hardware wallet - TREZOR model T

TREZOR model T hardware wallet

De TREZOR model T hardware wallet is in 2017 ontwikkeld door het Tsjechische SatoshiLabs. Het betreft een limited edition waarvan er slechts 4000 worden geproduceerd. Deze hardware wallet is een USB-dongle die een extra beveiligingslaag vormt voor het beheren en overmaken van je cryptocoins. Het is één van de meest veilige hardware wallets verkrijgbaar op dit moment. 

Pre-order

Er is een beperkt aantal TREZOR model T's beschikbaar tijdens de pre-sale. De hardware wallets  worden verdeeld in meerdere batches, elk met een andere prijs. De eerste batch wordt verkocht voor 119 euro. Wanneer deze uitverkocht is, zal er een tweede batch komen waarbij de apparaten 129 euro zullen kosten. Dit gaat zo door tot alle model T's verkocht zijn. Je koopt de TREZOR model T hier. Uitlevering zal plaatsvinden vanaf januari 2018.

Touchscreen en veiligheid

De TREZOR model T is een volledig nieuw ontworpen hardware wallet. De zijn een aantal grote veranderingen doorgevoerd t.o.v. de eerste TREZOR hardware wallet. Allereerst is dit de eerste hardware wallet die voorzien is van een groot kleuren touchscreen. Hierop wordt alle informatie met vertrouwelijke gegevens ingevoerd. Het is 100% zeker dat niemand de pincode of uw recovery seed kan zien. Er dient alleen voor gezorgd te worden dat niemand mee kan kijken op het scherm van de TREZOR model T. Er is geen enkele communicatie met een computer mogelijk totdat de juiste pincode is ingevoerd. Zelfs het opladen van de hardware wallet gebeurt niet tot die tijd. 

Snelheid

De TREZOR model T is voorzien van een 168 Mhz processor van de laatste generatie. De vorige TREZOR hardware wallet was nog voorzien van een 120 Mhz CPU. De nieuwe hardware zorgt ervoor dat transacties razendsnel verlopen. 

SD-kaart

Ook een nieuwe feature is het geïntegreerde SD-kaart slot. Hiermee wordt het mogelijk om data te encrypten en extern op te slaan. Het is dan alleen mogelijk om de data weer zichtbaar te maken met de TREZOR model T. Ook maakt de SD-kaart het mogelijk om je private keys digitaal op te slaan. 

Recovery Seed

Tijdens de installatie van de hardware wallet krijg je een 'recovery seed' te zien welke je veilig dient op te bergen en zeker met niemand moet delen! Met deze seed kun je je coins terughalen bij een diefstal, verlies of defect van het apparaat. 

Bij de Trezor krijg je een kaart geleverd waarop je deze recovery seed’ kunt opschrijven. Met deze seed kun je je coins terughalen bij een diefstal, verlies of defect van de TREZOR. Wij raden echter aan de recovery seed op te slaan in een Cryptosteel. Dit is een onbreekbare behuizing met letters, allen in roestvast staal. Hiermee is de recovery seed optimaal beschermd. Lees hier meer over de Crypto Steel. 

Hoe werkt de TREZOR hardware wallet?

De TREZOR is een klein apparaatje, ongeveer zo groot als een luciferdoosje. Hierop worden de sleutels opgeslagen waarmee je toegang kunt krijgen tot je bitcoins. Gemakshalve zou je kunnen zeggen dat je coins niet meer lokaal op je computer of mobiele apparaat opgeslagen worden, maar op de TREZOR. De TREZOR is niet verbonden met het internet, waardoor het kwaadwillenden dus nooit bij je private keys kunnen. 

 

Wanneer je een transactie uit wilt voeren dien je de TREZOR aan te sluiten op je computer of mobiele apparaat. Via een Trezor ondersteunende wallet (zie onderstaande lijst) is het vervolgens mogelijk een transactie voor te bereiden. Na het kiezen van een bestemmingsadres en hoeveelheid coins, wordt er om een pincode gevraagd. Deze pincode wordt getoond op de TREZOR. Na het invoeren van de pincode dien je de transactie te bevestigen op de TREZOR. Hierna wordt de transactie voltooid. 

Technische specificaties

  • CPU: 168 MHz embedded ARM processor (Cortex-M4)
  • Scherm: 240 x 240 px, RGB LCD touchscreen
  • Grootte: 64mm x 39mm x 10mm

  • Gewicht: 12g

  • Verbinding: USB-C naar desktop of mobiel

  • Desktop: Windows, macOS, Linux

  • Mobiel: Android

  • Certificeringen: CE en RoHS (kwaliteit, betrouwbaarheid en milieustandaarden)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.