Home » Global Jobcoin

Global Jobcoin (GJC): blockchain voor werkgevers en werknemers

De banenmarkt is de afgelopen tijd flink veranderd. Waar men vroeger vooral via mond-op-mond reclame werd gematcht, ben je voor het vinden van een baan tegenwoordig al snel aangewezen op diensten via internet. De afgelopen 2 decennia heeft er echter weinig innovatie meer plaatsgevonden met het rekruteren op internet. Door gebruik te maken van de blockchain technologie wil Global Jobcoin de markt wakker schudden en voor een revolutie zorgen.

De online banenmarkt

Dat de tijden van economische recessie alweer lange tijd achter ons liggen is duidelijk te zien aan de dalende werkloosheidscijfers. De concurrentie op de arbeidsmarkt neemt toe, het wordt voor bedrijven steeds moeilijker om goede werknemers te vinden. 

 

Jobstoday is een groot online recruitment bureau, actief in Duitsland, Polen, Oostenrijk en Zwitserland. Er wordt druk gewerkt aan uitbreiding naar andere landen. Het basisidee van het platform is het zo goed mogelijk ondersteunen bij het matchen van werkzoekenden aan kleine en middelgrote bedrijven. 

Het is Jobstoday gelukt om in een beperkte tijd (sinds 2014) een groot en winstgevend recruitmentbedrijf op te bouwen. Nu is het tijd voor de volgende stap, het implementeren van een eigen cryptocurrency munt: Global Jobcoin (GJC).

Doel Jobstoday

In vele sectoren in West-Europa is een groot tekort aan gekwalificeerd personeel. Bedrijven hebben er moeite mee om personeel over de landsgrenzen te zoeken. De grote en dure recruitment bureaus die hiervoor kunnen worden ingeschakeld zijn vaak onbetaalbaar voor kleine bedrijven.

 

Jobstoday werkt voor iedereen en is wél betaalbaar, of je nu start-up bent of een grote onderneming, het maakt niets uit. Jobstoday verbindt Europese banenzoekers met bedrijven, recruiters en head-hunters tegen 50-70% lagere prijzen dan de concurrentie. 

 

Doel Global Jobcoin (GJC)

Deze ingeslagen weg gaat Jobstoday in de volgende versnelling zetten met het lanceren van een eigen cryptocurrency token, de Global Jobcoin (GJC). De GJC token is een ERC20 token, dus gebaseerd op het Ethereum blockchain netwerk. 

 

Deze Global Jobcoin token zal gebruikt gaan worden als een decentraal betaalmiddel om services aan te kopen die gerelateerd zijn aan Jobstoday. Global Jobcoins kunnen gebruikt worden op alle Jobstoday platforms om bijvoorbeeld één vacature uit te zetten, maar ook om een pakket voor het plaatsen van meerdere vacatures aan te schaffen. 

Aanbevelingssysteem

Ook wordt er een aanbevelingssysteem gelanceerd waarbij GJC tokens kunnen worden verdiend. Zo kun je GJC tokens verdienen wanneer je solliciteert op een vacature, maar ook voor het aanbevelen van een ander persoon word je beloond met GJC tokens.  

Freelancers

Voor freelancers is de Global Jobcoin een zeer welkome vinding. Het neemt een hoop risico weg voor de freelancers en zorgt ervoor dat zij zorgeloos hun werk uit kunnen voeren, zonder onzekerheid of er wel wordt betaald. Het contract tussen bedrijven en freelancers zal worden vastgelegd in een zgn. smart-contract. Hierin wordt op een zeer transparante manier exact vastgelegd wanneer er aan wat voldaan moet zijn voordat er bijvoorbeeld een betaling vrij valt. 

 

Dividend uitkering

Een andere leuke bijkomstigheid is er ook dividend aan houders van Global Jobcoin uitgekeerd wordt. Dit gebeurt één keer per kwartaal, en bedraagt 20% van de winst van Jobstoday. De dividend wordt uitgekeerd in Ethereum (ETH). Er zal een eenvoudige interface worden voorzien om de dividend uitkeringen te managen. 

Investeren in Global Jobcoin

Global Jobcoin heeft zeer ambitieuze plannen die nog deels uitgerold moeten worden. Om het ontwikkelproces en de marketing te kunnen financieren wordt een fundraiser georganiseerd. Tijdens deze zogenoemde ICO kan iedereen investeren in het project en zodoende participant worden. In ruil voor de investering ontvang je GJC tokens welke een waarde vertegenwoordigen.

 

Zodra het project meer waard wordt zullen de GJC tokens ook meer waard worden. In dat geval wordt je investering dus meer waard. Belangrijke kernpunten van de ICO zijn:

  • De Global Jobcoin ICO eindigt op 6 december 2017
  • Aantal tokens: 100M hard cap, waarvan er 70M worden uitgegeven tijdens de ICO (10M tijdens de pre-sale, 60M tijdens de ICO, restant naar het team, adviseurs en bounty programma)
  • 1 ETH = 525 GJC (week 1), 455 GJC (week 2), 420 GJC (week 3), 350 GJC (week 4 en later)
  • Mogelijke betaalmethodes: Ethereum

Meer informatie

Global Jobcoin geeft de kans om te investeren in een zeer innovatieve ontwikkeling in de groeiende banenmarkt. Misschien is je interesse in Global Jobcoin nu gewekt en zie je het project als een goede investering. Meer informatie over Global Jobcoin vind je op:

DEEL JE GEDACHTEN OVER GLOBAL JOBCOIN:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.