Home » Datum

Datum (DAT): macht van data naar de consument

Vergeet olie en vergeet goud. Er is iets anders op deze wereld dat misschien wel het meest waardevol is. We hebben het over data zoals persoonsgegevens. De waarde van alle data zou maar liefst 120 miljard dollar bedragen. De macht ligt nu vooral bij grote bedrijven, maar het project Datum wil de macht van de data terugbrengen naar de consument. De consument zelf bepaalt of hij of zij de informatie wil delen en tegen welke kosten. Om dit project te financieren start op 29 oktober 2017 een ICO waardoor iedereen kan investeren.

Data rules the world

Data is tegenwoordig zo waardevol dat het bedrijfsleven niet meer zonder kan; "data rules the world". Complete marketingstrategieën worden gebaseerd op basis van data. Mede door de komst van social media heeft ‘big data’ een enorme vlucht genomen. De informatie die geplaatst wordt op Twitter, Facebook, Instagram, Youtube en tal van andere platforms is miljarden waard. Maar ook informatie als internetgeschiedenis en gezondheidsgegevens zijn ‘goud waard’. Wist je dat jouw eigen persoonlijke data ongeveer $ 2.000 dollar per jaar waard is?

Logo Datum

De macht bij de consument

Data is dus erg belangrijk voor het bedrijfsleven en overheden. Maar data is ook nogal privacygevoelig, het voelt niet prettig om al je data zomaar te delen, want je persoonlijke data geeft een inkijkje in jouw persoonlijkheid. Het project van Datum legt de macht echter bij de consument zelf. Zoals gezegd is jouw informatie ongeveer $ 2.000 dollar per jaar waard, maar het is natuurlijk je eigen verantwoording of je dit (deels) wilt delen. En dat delen kan door je persoonlijke data zelf te verkopen, op jouw voorwaarden en exact datgene wat je wilt verkopen tegen welke prijs. Het Datum project stelt iedereen dus in staat om geld te verdienen aan (gedeeltes van) de eigen data. Via een soort marktplaats/beursplatform wordt de waarde en aanbod met elkaar in evenwicht gebracht.

De macht van datum hoort bij de consument te liggen

De voordelen van Datum

Doordat Datum gebruik maakt van blockchaintechnologie zijn de mogelijkheden enorm groot. De voordelen voor de verschillende gebruikers zijn:

  • Consumenten (particulieren) zijn geheel eigen baas over de eigen data. Ze bepalen zelf of ze deze willen verkopen, tegen welke prijs en onder welke voorwaarden
  • Bedrijven kunnen putten uit een enorm reservoir aan gebruikersdata zonder inbreuk op privacy. Ook zijn er geen tussenpersonen meer nodig, de lijntjes lopen 1-op-1 met de eindgebruiker
  • Informatie wordt opgeslagen in de blocks waarbij miners (storage node miners) de opslagruimte bieden. In ruil voor de opslagruimte ontvangen miners DAT tokens welke een waarde vertegenwoordigen.

Investeren tijdens de ICO

Voor investeerders die geloven in de enorme potentie van ‘data’, biedt het Datum project een mooie kans. Tijdens de ICO kan er worden geinvesteerd waarna je DAT tokens ontvangt. Deze DAT tokens kunnen meer waard worden naarmate het Datum project aan invloed wint. Zodoende kunnen investeerders hun investering meer waard zien worden. Voor de ICO geldt:

  • Start ICO: 29 oktober 2017
  • Einde ICO: 29 november 2017
  • Investeren is mogelijk met Ethers (ETH), waarbij 1 ETH = 10.000 DAT
  • Minimum doel: 5.000 ETH
  • Maximum doel: 153.000 ETH

Meer informatie

DEEL JE GEDACHTEN OVER DATUM:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.