Home » Cardano (ADA)

ALLES OVER CRYPTOCURRENCY CARDANO (ADA)

Last update: 28-1-2018

Cardano (ADA) is een volledig open source blockchain- en cryptocurrency project. Het is ontstaan in 2015, en heeft als doel een evenwichtig en duurzaam platform dan de huidige cryptocoins te creëren. Dat wordt gedaan door meerdere innovatieve oplossingen, welke later aan bod zullen komen. 

 

Cardano maakt gebruik van het Proof-of-Stake algorithme. Het is wel een nieuwe variant hierop, genaamd 'Ouroboros'. 

 

De market cap van Cardano is in korte tijd gigantisch gestegen, van minder 1 miljard dollar in november 2017 tot 20 miljard dollar nog geen 2 maanden later! Daarmee staat Cardano begin 2018 op de 5e plaats van grootste cryptocurrencies.

 

Op dit moment is de beste wallet voor Cardano de Daedalus wallet. Er wordt echter ook hard gewerkt aan ondersteuning van Cardano op Ledger hardware wallets. Wanneer dit mogelijk wordt, is dit uiteraard de beste en meest veilige keuze! 

 

Cardano is verhandelbaar op vele exchanges, waaronder Binance en Bittrex. Voordat je hier Cardano kunt kopen, zul je eerst Bitcoins (BTC) of Ethereum moeten kopen en naar de exchange versturen. Je koopt je bitcoins en ethers het makkelijkst met iDEAL op BTC Direct!

 

Als je Reddcoin op Bittrex wilt kopen zul je dus eerst BTC aan moeten schaffen. Wij raden aan dit bij BTC Direct te doen, zeer snel, veilig en transparant! 

Proof-of-Stake (PoS) Ouroboros

Cardano (ADA) maakt gebruik van het innovatieve algoritme Proof-of-Stake Ouroboros. Dit is een zeer cruciaal en innovatief onderdeel van het Cardano blockchain-netwerk. Het energie verslindende minen, zoals bij Proof-of-Work (PoW) algoritmes het geval is, is niet meer benodigd. Dit moet opschalen makkelijker maken. 

Vaak wordt het argument gebruikt dat Proof-of-Stake minder veilig zou zijn. De Ouroboros technologie heeft de veiligheid echter tot een dusdanig niveau getild, wat vergelijkbaar is met het nog nooit gekraakte algoritme van de Bitcoin blockchain.

 

Cardano is open source

Cardano is volledig open source en patentvrij en ziet samenwerking als de belangrijkste manier om verder te komen. De belangrijkste kernwaarden zijn efficiëntie en mogelijkheden tot opschalen.  Door de PoS technologie worden beslissingen altijd op een democratische wijze genomen. 

 
 
Cardano is ontwikkeld door samen te werken met het IOHK. IOHK heeft een toonaangevend team van wetenschappers, ingenieurs, onderzoekers en academici die experts zijn in cryptocurrency. Hun doel was om de kern van crypto volledig te ontrafelen en opnieuw laag voor laag een nieuwe cryptocurrency te bouwen. Cardano is geconstrueerd als "de meest nauwkeurig ontworpen cryptocurrency tot nu toe." Dit is de reden waarom deze "op onderzoek gebaseerde aanpak" van Cardano heeft geleid tot vele innovaties door het bedrijf.

Roadmap Cardano

Voor de roadmap van Cardano is een aparte website opgezet.

Drie principes die de ontwikkeling van de roadmap bepalen, zijn:

  • Groei van de community
  • Een gedistribueerd en dynamisch netwerk volgens de oorspronkelijke visie van Satoshi
  • Onderzoek en ontwikkeling

In de benaming van Cardano zitten we nu in de 'Byron' fase. Dit is de eerste generatie van het blockchain netwerk, waar dus ook de ADA coin actief in is. Nog niet alle functionaliteit, denk hierbij aan smart-contracts, is op dit moment beschikbaar. De tweede fase is genaamd 'Shelley', en zal naar verwachting halverwege 2018 gelanceerd worden. Op dat moment is de Cardano blockchain volledig volwassen en zelfstandig. 

Team

Het team van Cardano is zeer indrukwekkend en bestaat uit de Cardano Foundation, IOHK (cryptocurrency onderzoeks- en ontwikkelingsbedrijf) en Emurgo, dat investeert in start-ups en commerciële ondernemingen bijstaat om voort te bouwen op de Cardano-blockchain.

  • Charles Hoskinson: Is sinds maart 2015 de CEO van IOHK en ex-CEO en founder van Ethereum. Studeerde Mathermatics and Cryptography aan de universiteit van Colorado. 
  • Jeremy Wood: Werd door Charles Hoskinson meegenomen naar IOHK. Was manager operations bij Ethereum sinds eind 2013. Woont in Japan, waar hij de Kansai Bitcoin Meet-up heeft opgezet. 

Actuele koers Cardano (ADA)

De voordelen van Cardano

Maar wat maakt Cardano nou zo interessant? Het wordt de coin van vele social media platforms, En dat kunnen er dus erg veel zijn!

  • Maakt gebruik van veilig Proof-of-Stake algoritme
  • Lost schaalbaarheidsproblemen op. 
  • Zeer ervaren team

Cardano (ADA) opslaan

Wanneer je hebt geïnvesteerd in Cardano wil je natuurlijk dat je investering veilig is opgeslagen. Wij raden aan hier een hardware wallet voor te gebruiken! ADA is echter nog niet op te slaan in deze wallets, maar volgens geruchten gaat het niet lang meer duren voordat deze coin wordt toegevoegd. Wanneer dit wel het geval is, zal dat hier vermeld worden. 

LEES OOK EENS OVER DEZE COINS

DEEL JE ERVARINGEN OVER CARDANO

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.