Home » Blockchain

Blockchain

De technologische innovatie van het moment is blockchaintechnologie. Blockchain is natuurlijk onlosmakelijk verbonden aan Bitcoin en andere cryptovaluta. Maar blockchain is zoveel meer en biedt enorme mogelijkheden, vele grote bedrijven zijn daarom ook actief met blockchain. Als je de verhalen moet geloven gaat blockchain de wereld veranderen. Maar klopt dit wel? Is blockchain echt een revolutie en waartoe is het precies in staat? En wat zijn toepassingen uit het echte leven waarvoor blockchain gebruikt kan worden?

Wat is blockchain?

Blockchaintechnologie is een soort van grootboek waarin enorme hoeveelheden informatie inzichtelijk is opgeslagen. Blockchain biedt enkele zeer grote voordelen. Zo is er sprake van een open karakter en biedt het de kans om bijvoorbeeld processen en overeenkomsten meer geautomatiseerd, sneller en betrouwbaarder te regelen. En dat betekent natuurlijk dat heel veel in ons dagelijks leven ook een stuk voordeliger georganiseerd kan worden. Een technologie met deze mogelijkheden moet wel zeer ingewikkeld zijn toch? Dat valt dus best wel mee! Blockchaintechnologie is helemaal niet zo ingewikkeld, het is vooral heel logisch en vernuftig!

Voorbeeldtoepassingen blockchain

Blockchaintechnologie is zeer veelbelovend op papier, maar alles valt of staat bij of de technologie kan worden toegepast in het dagelijkse leven. Overheden en grote bedrijven hebben inmiddels stappen gezet met de implementatie van blockchaintechnologie. En dan is er nog een complete markt van start-ups die nieuwe toepassingen mogelijk maken. Blockchaintechnologie vormt een ongekende groeimarkt en steeds meer signalen staan op groen. Het wordt steeds duidelijker dat het geen kwestie meer is van willen, maar van moeten. Maar wat zijn de toepassingen waarvoor blockchain geschikt is? Enkele voorbeelden zijn:

Transacties en Valuta

Productieprocessen volgen

Eigendomsrechten

Facturen

Zorg

Declaraties

Beveiliging

Fake news

Lege kilometers

ID verificatie

Stroomlijning processen

Voedselketen

Cryptopoint zoekt naar samenwerkingen met bedrijven die actief zijn met blockchaintechnologie. Biedt uw bedrijf nieuwe mogelijkheden waarvan iedereen het bestaan zou moeten weten? Neem dan contact met ons voor de mogelijkheden van promotie van uw diensten.

Vacatures

Blockchaintechnologie heeft een nieuwe markt gecreeerd met daarbij tal van nieuwe functies. Daardoor zijn er ook heel wat nieuwe banen die ingevuld moeten worden. Mensen met kennis van blockchain zitten in pole position en kunnen zowat overal aan de slag. Voor bedrijven is het de kunst om de juiste werknemer te kunnen vinden. 

KUNNEN WIJ JE VERDER HELPEN?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.