Home » Bitcoin wallet openen

Bitcoin wallet openen

Om in Bitcoins te kunnen handelen zul je een wallet moeten hebben. Hier leggen wij uit hoe je eenvoudig een wallet opent. 

 

Twee soorten wallets worden besproken:

- De desktop Bitcoin wallet (in dit voorbeeld Electrum)

- De mobiele Bitcoin wallet

Een desktop Bitcoin wallet openen

Electrum is een Bitcoin wallet welke zeer gebruiksvriendelijk en snel is. Het is eenvoudig te gebruiken door beginners, maar bevat ook mogelijkheden voor de wat meer gevorderde gebruikers.

Stap 1: Download en installeer de software

Je zult Electrum moeten downloaden en installeren op je computer. Je vindt het programma hier: https://electrum.org/#download

Kies het besturingssysteem van je keuze en klik op het bestand. Voor Windows is dit 'Windows Installer'. 

 

Tijdens de setup krijg je na een tijdje de melding dat er nog geen wallet op je computer is gevonden en of je een nieuwe wallet wilt openen. Doe dit en selecteer 'standard wallet'. 

Stap 2: Noteer de 'wallet generation seed'

Electrum zal vervolgens vragen om je 'wallet generation seed' op te slaan. Deze wallet generation seed zijn 12 of 13 willekeurige woorden en dien je zorgvuldig op te slaan. Je hebt deze woorden nodig om je password te kunnen resetten, mocht je deze niet meer weten. Zorg er daarom ook voor dat niemand anders jouw wallet generation seed kan bemachtigen!  

In het volgende scherm dien je de woorden zelf in te voeren als controle of je ze daadwerkelijk opgeslagen danwel genoteerd hebt. 

Stap 3: Kies een password

In het volgende venster dien je een password op te geven. Kies hier een sterk password, bij voorkeur bestaande uit cijfers, kleine letters en hoofdletters. Dit password is erg belangrijk want dit biedt straks toegang tot jouw Bitcoins!

Stap 4: Kies een server

Na het kiezen van een password dien je een bepaalde server of automatisch selecteren van een server te kiezen. Wij raden aan om voor automatisch te kiezen. 

Hierna zal het programma openen en is het in principe klaar voor gebruik. 

Stap 5: Enkele instellingen aanpassen

Wij raden wel aan om nog enkele instellingen aan te passen. Dit doe je onder het menu 'tools-preferences'.

Onder het tabblad 'transactions':

  • Dynamic fee met 100% multiplier

Onder het tabblad 'appearance':

  • Indien gewenst, selecteer de Nederlandse taal. Let op, deze vertaling wordt door vrijwilligers gedaan, mogelijk zitten hier fouten in of ontbreken er vertalingen.
  • Bij 'zeros after decimal point' zet 8

Druk op 'Close' om je instellingen op te slaan en terug te keren naar het beginscherm.

Stap 6: Je Bitcoin adres

Nu heb je natuurlijk een adres nodig om je Bitcoins naartoe te kunnen sturen. Deze vind je onder het tabblad 'receive'. Het 'receiving address' is jouw Bitcoin adres. Kopieer en plak dit adres bijvoorbeeld bij het aankopen van Bitcoins via BTC Direct en je Bitcoins zullen in no-time in je wallet verschijnen! 

Reactie plaatsen

Reacties

Cryptopoint
een jaar geleden

Beste Robert,

Welke versie van de Electrum wallet heb je? Indien dit 3.0.0 is, probeer versie 3.0.1 eens te downloaden en te installeren. Dit zou installatieproblemen moeten wegnemen.

Een andere oplossing zou kunnen zijn om deze update van Windows te installeren voordat je Electrum installeert: Windows6.1-Kb2999226-x64.msi

Je vindt deze update hier: https://www.microsoft.com/nl-nl/download/details.aspx?id=49093

Met vriendelijke groet,

Team Cryptopoint

Robert
een jaar geleden

Beste,

Ik heb een electrum wallet geopend voor bitcoins, als ik deze probeer te openen krijg ik een foutmelding: failed to execute script electrum. Enig idee hoe ik deze foutmelding kan verhelpen?

Vrgr Robert