Om te beginnen met cryptovaluta zul je allereerst een wallet moeten openen. In zo’n wallet kun je je coins opslaan. Ze worden niet letterlijk in je wallet opgeslagen maar blijven online in de cloud, oftewel het blockchain-netwerk, bewaard. De wallet zorgt ervoor dat je je coins kunt benaderen en dat je ze kunt overboeken of ermee kunt betalen. Eigenlijk is de wallet dus niets meer dan het wachtwoord om bij je coins te kunnen.

Er zijn verschillende soorten wallets. Wij zullen de meest gangbare soorten bespreken.

De online wallet

Een online wallet wordt ook wel een web wallet genoemd. Deze wallets zijn erg makkelijk in het gebruik, je hoeft er niets voor te installeren op je computer en het openen is eenvoudig. Het nadeel is dat jouw gegevens op de servers van de aanbieder van de online wallet worden opgeslagen. Mocht deze ooit gehackt worden of kwade bedoelingen hebben kan dit ervoor zorgen dat je coins verliest. Wanneer je voor een bekende online wallet kiest en slechts een klein bedrag erop plaatst, kan dit een eenvoudige manier zijn om te starten.

De desktop wallet 

Je kunt er ook voor kiezen een wallet op je computer te installeren. Ook hier worden de public en private keys in opgeslagen. Een desktop wallet is een veilige manier om te starten met cryptocurrency. Wel dien je een goede firewall en virusscanner geïnstalleerd te hebben om indringers en verdachte bijlagen in emails te herkennen en buiten de deur te houden.

De hardware wallet

De veiligste methode om je coins op te slaan is de hardware wallet. Dit is een USB stick waar de wallet op staat. Ook staat je private key in een versleutelde vorm op deze stick! Dit is echter volkomen veilig, je private key zal deze stick nooit verlaten. Lees hier meer over hardware wallets.

De mobiele wallet

De meest makkelijke manier om Bitcoin, en later wellicht ook andere coins, in de praktijk te gebruiken is met de mobiele wallet. Zo is het mogelijk QR-codes te scannen in winkels zodat niet het lange Bitcoin adres ingevuld hoeft te worden. De mobiele wallet werkt zeer snel en gebruiksvriendelijk, je hebt hem altijd bij de hand. Aangezien een tablet of telefoon (bijna) altijd met internet verbonden is, raden wij aan geen grote bedragen op een mobiele wallet te zetten.

Laat weten wat je van ons vindt via social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *