ICO staat voor ‘initial coin offering’ en wordt toegepast door startende bedrijven die een eigen cryptocurrency willen lanceren. Tijdens een ICO wordt geld ingezameld voor de ontwikkeling van een nieuwe coin of token. Je krijgt dus de kans om als één van de eersten coins van een nieuw crypto-project te bezitten, in ruil voor fiat geld of andere coins als Bitcoin of Ether

Waarom investeren in een ICO?

Een ICO geeft je de kans om munten in je bezit te krijgen die na lancering op een exchange als Poloniex direct veel meer waard worden. Omdat dit al meerdere keren is gebeurd zijn ICO’s in korte tijd razend populair geworden, zowel bij investeerders als ontwikkelaars van coins. Ook het zeer succesvolle Ethereum is begonnen als ICO met een startkapitaal van $18 miljoen. Dit is inmiddels vele, vele malen meer waard geworden.

Hoe werkt het?

Meestal wordt een nieuwe ICO aangekondigd op grote forums als Bitcointalk.org. Hier vind je ook direct meer informatie over bijzonderheden van het project, de projectleden en bijvoorbeeld een tijdlijn met informatie wanneer de geplande lancering van een coin is.

Daarnaast wordt er uitgelegd hoe je kunt investeren in het project. Meestal bestaat het inzamelen van geld uit 2 of meerdere fases waarbij je steeds minder coins of tokens krijgt voor je inleg. Bijvoorbeeld:

1 januari – 7 januari: 1 BTC = 1000 tokens

8 januari – 14 januari: 1 BTC = 850 tokens

15 januari – 21 januari: 1 BTC = 700 tokens 

Dit moet geïnteresseerden ertoe bewegen eerder te investeren. Soms wordt de sluitingsdatum vervroegd, als het benodigde bedrag eerder is bereikt dan de geplande sluitingsdatum. 

En dan heb je die coins of tokens. En nu?

Nu gaat het, soms lange, wachten beginnen. De ontwikkelaars hebben nu geld om programmeurs in te huren en bekendheid te genereren. Ondertussen blijf jij met je coins zitten waar je voorlopig niets mee kunt. Totdat het project vrijgegeven wordt en de munt op een exchange zoals Poloniex terecht komt, dan kan het snel gaan! 

Omdat het na de ICO niet mogelijk is om coins of tokens te kopen, zullen er bij een succesvol project vele mensen azen op jouw munten. Dit kan de koers ontzettend opdrijven! 

Maar pas wel op! 

Waar snel geld valt te verdienen liggen ook criminelen op de loer om misbruik te maken van mensen die gouden bergen verwachten. Er zijn ICO’s bekend die nep bleken te zijn, oftewel een scam. Enkele hiervan zijn: Opair, DeClouds en Ebitz. Lees je dus altijd goed in voordat je besluit te investeren in een ICO! En onthoud het volgende, als iets te mooi is om waar te zijn, zal het dat ook wel zijn. Lees hier hoe je een ICO scam herkent! 

Laat weten wat je van ons vindt via social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *