TREZOR model T hardware wallet

De TREZOR model T hardware wallet is in 2017 ontwikkeld door het Tsjechische SatoshiLabs. Het betreft een limited edition waarvan er slechts 4000 worden geproduceerd. Deze hardware wallet is een USB-dongle die een extra beveiligingslaag vormt voor het beheren en overmaken van je cryptocoins. Het is één van de meest veilige hardware wallets verkrijgbaar op dit moment. 

Touchscreen en veiligheid

De TREZOR model T is een volledig nieuw ontworpen hardware wallet. De zijn een aantal grote veranderingen doorgevoerd t.o.v. de eerste TREZOR hardware wallet. Allereerst is dit de eerste hardware wallet die voorzien is van een groot kleuren touchscreen. Hierop wordt alle informatie met vertrouwelijke gegevens ingevoerd. Het is 100% zeker dat niemand de pincode of uw recovery seed kan zien. Er dient alleen voor gezorgd te worden dat niemand mee kan kijken op het scherm van de TREZOR model T. Er is geen enkele communicatie met een computer mogelijk totdat de juiste pincode is ingevoerd. Zelfs het opladen van de hardware wallet gebeurt niet tot die tijd. 

Snelheid

De TREZOR model T is voorzien van een 168 Mhz processor van de laatste generatie. De vorige TREZOR hardware wallet was nog voorzien van een 120 Mhz CPU. De nieuwe hardware zorgt ervoor dat transacties razendsnel verlopen. 

SD-kaart

Ook een nieuwe feature is het geïntegreerde SD-kaart slot. Hiermee wordt het mogelijk om data te encrypten en extern op te slaan. Het is dan alleen mogelijk om de data weer zichtbaar te maken met de TREZOR model T. Ook maakt de SD-kaart het mogelijk om je private keys digitaal op te slaan. 

Recovery Seed

Tijdens de installatie van de hardware wallet krijg je een ‘recovery seed’ te zien welke je veilig dient op te bergen en zeker met niemand moet delen! Met deze seed kun je je coins terughalen bij een diefstal, verlies of defect van het apparaat. 

Bij de Trezor krijg je een kaart geleverd waarop je deze recovery seed’ kunt opschrijven. Met deze seed kun je je coins terughalen bij een diefstal, verlies of defect van de TREZOR. Wij raden echter aan de recovery seed op te slaan in een Cryptosteel. Dit is een onbreekbare behuizing met letters, allen in roestvast staal. Hiermee is de recovery seed optimaal beschermd. Lees hier meer over de Crypto Steel. 

Hoe werkt de TREZOR hardware wallet?

De TREZOR is een klein apparaatje, ongeveer zo groot als een luciferdoosje. Hierop worden de sleutels opgeslagen waarmee je toegang kunt krijgen tot je bitcoins. Gemakshalve zou je kunnen zeggen dat je coins niet meer lokaal op je computer of mobiele apparaat opgeslagen worden, maar op de TREZOR. De TREZOR is niet verbonden met het internet, waardoor het kwaadwillenden dus nooit bij je private keys kunnen. 

Wanneer je een transactie uit wilt voeren dien je de TREZOR aan te sluiten op je computer of mobiele apparaat. Via een Trezor ondersteunende wallet (zie onderstaande lijst) is het vervolgens mogelijk een transactie voor te bereiden. Na het kiezen van een bestemmingsadres en hoeveelheid coins, wordt er om een pincode gevraagd. Deze pincode wordt getoond op de TREZOR. Na het invoeren van de pincode dien je de transactie te bevestigen op de TREZOR. Hierna wordt de transactie voltooid. 

Koop je Trezor Model T nu!

De Trezor model T is de opvolger van de TREZOR ONE en heeft een handig kleuren touchscreen. De nieuwe features maken deze hardware wallet nog veiliger en sneller.
Uitermate makkelijk in gebruik dankzij het intuïtieve menu.

Laat weten wat je van ons vindt via social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *