De TREZOR hardware wallet is in 2013 ontwikkeld door het Tsjechische SatoshiLabs. Deze hardware wallet is een USB-dongle die een extra beveiligingslaag vormt voor het beheren en overmaken van je cryptocoins. Het is één van de meest veilige hardware wallets verkrijgbaar op dit moment. 

Recovery Seed

Tijdens de installatie van de hardware wallet krijg je een ‘recovery seed’ te zien welke je veilig dient op te bergen en zeker met niemand moet delen! Met deze seed kun je je coins terughalen bij een diefstal, verlies of defect van het apparaat. 

Bij de Trezor krijg je een kaart geleverd waarop je deze recovery seed’ kunt opschrijven. Met deze seed kun je je coins terughalen bij een diefstal, verlies of defect van de Trezor. Wij raden echter aan de recovery seed op te slaan in een Cryptosteel. Dit is een onbreekbare behuizing met letters, allen in roestvast staal. Hiermee is de recovery seed optimaal beschermd. Lees hier meer over de Crypto Steel. 

Hoe werkt de TREZOR hardware wallet?

De Trezor is een klein apparaatje, ongeveer zo groot als een luciferdoosje. Hierop worden de sleutels opgeslagen waarmee je toegang kunt krijgen tot je bitcoins. Gemakshalve zou je kunnen zeggen dat je coins niet meer lokaal op je computer of mobiele apparaat opgeslagen worden, maar op de Trezor. De Trezor is niet verbonden met het internet, waardoor het kwaadwillenden dus nooit bij je private keys kunnen. 

Wanneer je een transactie uit wilt voeren dien je de Trezor aan te sluiten op je computer of mobiele apparaat. Via een Trezor ondersteunende wallet (zie onderstaande lijst) is het vervolgens mogelijk een transactie voor te bereiden. Na het kiezen van een bestemmingsadres en hoeveelheid coins, wordt er om een pincode gevraagd. Deze pincode wordt getoond op de Trezor. Na het invoeren van de pincode dien je de transactie te bevestigen op de Trezor. Hierna wordt de transactie voltooid. 

Koop je Trezor nu!

De meest vertrouwde en veilige manier om je Bitcoins en altcoins op te slaan. Isoleer je private keys in de veiligheid van TREZOR en bewaar je Bitcoins, Ethers en Altcoins zonder risico. De beste beveiliging zonder inlevering op gebruiksgemak. 

Technische specificaties

  • CPU: 120 MHz embedded ARM processor (Cortex-M3)
  • Scherm: OLED – 128×64 pixels
  • Grootte: 60mm x 30mm x 6mm
  • Gewicht: 12g
  • Verbinding: Micro USB naar desktop of mobiel
  • Desktop: Windows, macOS, Linux
  • Mobiel: Android
  • Certificeringen: CE en RoHS (kwaliteit, betrouwbaarheid en milieustandaarden)
Laat weten wat je van ons vindt via social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *