Poloniex is een van de meest gebruikte handelsplatforms voor cryptovaluta. Op Poloniex kun je eenvoudig coins kopen en verkopen. Het doel van het traden? Geld verdienen door coins voordelig in te kopen en duur te verkopen! Hoe ook jij kunt beginnen met Poloniex en waar je op moet letten komt in onderstaande uitleg aan bod.

OPENEN ACCOUNT POLONIEX

Om te handelen op Poloniex is het noodzakelijk een account aan te maken. Volg hiervoor de volgende stappen:

 1. Ga naar de accountpagina van Poloniex
 2. Vul persoonlijke gegevens in zoals naam, land, e-mailadres en een wachtwoord dat je wilt gaan gebruiken
 3. Er wordt een e-mail gestuurd naar het opgegeven e-mailadres. Ga naar je e-mail en klik op de verificatielink. 
 4. Je account is nu gereed om te beginnen met traden! Het limiet bedraagt $2.000,- per dag. 
 5. Wij raden ten zeerste aan om two-factor authentication in te schakelen voor extra veiligheid! Dit doe je door boven in het scherm op de sleutel en vervolgens op two-factor authentication te klikken. Poloniex maakt hiervoor gebruik van Google Authenticator. Volg de instructies, hierna bent u verzekerd van een veilig account. 
 6. In ‘my profile’ is het mogelijk aanvullende gegevens te verstrekken en een ‘level 2 verification’ aan te vragen. Hiermee wordt het dagelijks limiet verhoogd naar $25.000,-

INZETTEN BITCOINS

Traden gebeurt op Poloniex met behulp van Bitcoins. Andere coins betaal je met Bitcoins en je krijgt Bitcoins uitbetaald zodra je andere coins verkoopt. Heb je nog geen Bitcoins? Dan heb je twee opties:

 1. Koop Bitcoins bij een van de verkopende partijen, of direct bij BTCdirect.Zet ze hierna over naar de bitcoin wallet op Poloniex
 2. Boek andere valuta die je in je bezit hebt over naar Poloniex en verhandel ze daar voor Bitcoins

Het overschrijven van coins naar Poloniex gaat via ‘Deposits & Withdrawals’ dat je vindt onder het kopje ‘Balances’. Klik op deposits achter de coin welke je wil overschrijven naar Poloniex. Je krijgt dan het adres te zien waar de coins naar dienen te worden overgeschreven. Nadat u dit gedaan heeft kan het enige tijd (10 minuten tot 1 uur) duren voordat deze zichtbaar zijn in je account. 

GELD VERDIENEN MET HANDELEN OP POLONIEX

Je hebt Bitcoins op Poloniex staan en nu komen we aan bij het leuke gedeelte; namelijk het traden en dus hopelijk geld verdienen. Het draait erom dat je probeert goedkoop in te kopen en duur te verkopen. Hiervoor plaats je orders. Dit doe je op de volgende manier:

 1. Klik bovenin het scherm op ‘exchange’. Vervolgens zie je aan de rechterzijde van het scherm de coins waarin je kunt handelen
 2. Klik op de coin welke je wenst te kopen of verkopen. 
 3. Bij ‘Buy XRP’ en ‘Sell XRP’ geef je aan hoeveel coins je wenst te kopen/verkopen (uiteraard kan je niet meer coins verhandelen dan je bezit). 
 4. Klik ‘Buy’ of ‘Sell’ om de order te plaatsen. De order verdwijnt nu in het orderboek. 
 5. Klik op ‘Orders – My open orders’ om te zien of de order is verwerkt. Indien de order hier nog staat heeft nog niemand uw order gekocht/verkocht. U kunt er dan voor kiezen uw order te wijzigen en een hogere prijs te bieden voor aankoop of lagere prijs te vragen voor verkoop van de coins. Hoe beter de prijs, hoe sneller er een deal wordt gesloten.
 6. Is de order verdwenen uit het orderboek? Gefeliciteerd, je hebt je coins gekocht dan wel verkocht.

ALTERNATIEF: UITLENEN VAN BITCOINS

Heb je zelf geen tijd om actief te traden maar wil je toch meer rendement uit je Bitcoins halen? Een interessante optie is je Bitcoins uit te lenen aan derden. Voor het uitlenen van Bitcoins ontvang je een rente. Het uitlenen van Bitcoins werkt als volgt:

 1. Klik op ‘Lending’ bovenaan de hoofdpagina. U krijgt een pagina te zien zoals hieronder.
 2. Geef aan hoeveel bitcoins u wenst te lenen of uit te lenen en tegen welke rente en looptijd. Ook is het mogelijk een gevraagde of aangeboden lening te accepteren bij ‘Loan offers’ of ‘Loan demands’.

Let op:

Er zitten kleine risico’s aan het uitlenen van bitcoins: De koers kan bijvoorbeeld dalen waarbij je geen directe beschikking hebt over je Bitcoins omdat je ze hebt uitgeleend.

VOORDELEN POLONIEX

Poloniex is een van de meest gebruikte handelsplatformen in cryptovaluta ter wereld. De reden hiervan is:

 • Veel gebruikers en handelsvolume waardoor kopen en verkopen snel gaat
 • Zeer veel coins om in te handelen
 • Zeer lage kosten
 • Overzichtelijk

NADELEN POLONIEX

 • Lange wachttijd level 2 verificatie
 • Lange wachttijd op vragen/support 

MOGELIJK OOK INTERESSANT

Hardware wallets – de veiligste manier om je coins op te slaan

Het laatste nieuws – blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op cryptogebied!

Welke coins zijn er? – uitleg over de bekendste cryptocurrencies

Laat weten wat je van ons vindt via social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *