Ledger is een Frans bedrijf ontstaan in 2016 met het hoofdkantoor in Parijs. De Ledger Nano X is op 7 januari 2019 wereldkundig gemaakt en is daarmee de meest recente toevoeging aan het gamma van hardware wallets. Deze hardware wallet bestaat uit een USB-dongle met scherm die een extra beveiligingslaag vormt voor het beheren en overmaken van je cryptocoins. Het is één van de meest veilige hardware wallets verkrijgbaar op dit moment.

Wat zit er allemaal in de doos? 

Verschil Ledger Nano S en Nano X

De Nano X is de opvolger van de Nano S (€ 59,-) de meest verkochte hardware wallet ter wereld met 1,3 miljoen exemplaren. De Nano S is nog altijd een uitstekende hardware wallet, maar de Nano X biedt toch weer enkele interessante features om de meerprijs te rechtvaardigen:

  • Geïntegreerde 100 mAh batterij, geschikt voor enkele uren gebruik.
  • Geen USB kabel meer nodig, de Nano X ondersteunt een beveiligde bluetooth verbinding.
  • Ledger Nano X ondersteunt 100 gelijktijdig geïnstalleerde apps. Hij heeft 10x zo veel opslagcapaciteit als de Ledger Nano S
  • De beveiligingschip in de Ledger Nano X (ST33) is krachtiger dan die in de Ledger Nano S (ST31).
  • De Ledger Nano X is iets responsiever dan de Ledger Nano S, al scheelt het niet veel.
  • De schermresolutie is toegenomen tot 128×64 pixels in plaats van 128×32 bij de Nano S. 

Veiligheid

Tijdens de installatie van de hardware wallet krijg je een ‘recovery seed’ te zien welke je veilig dient op te bergen en zeker met niemand moet delen! Met deze seed kun je je coins terughalen bij een diefstal, verlies of defect van de hardware wallet. De installatieprocedure zal verder ongeveer hetzelfde verlopen als bij de Ledger Nano S, een kind kan de was doen! 

Wel raden wij ook nu ten zeerste aan de recovery seed veilig op te slaan in een Cryptosteel. Dit is een onbreekbare behuizing met letters, allen in roestvast staal. Hiermee is de recovery seed optimaal beschermd. Lees hier meer over de Crypto Steel. 

Hoe werkt de Ledger Nano X hardware wallet?

De Ledger Nano X is een klein apparaatje, ongeveer zo groot als een USB-stick. Hierop worden de sleutels opgeslagen waarmee je toegang kunt krijgen tot je bitcoins. Gemakshalve zou je kunnen zeggen dat je coins niet meer lokaal op je computer of mobiele apparaat opgeslagen worden, maar op de Ledger Nano X. De Ledger Nano X is niet verbonden met het internet, waardoor kwaadwillenden dus nooit bij je private keys kunnen. 

Wanneer je een transactie uit wilt voeren dien je de Ledger aan te sluiten op je computer of mobiele apparaat. De Ledger zal direct vragen om je pincode. Om de inhoud van je portemonnee kun te bekijken met o.a. de volgende programma’s : Ledger Bitcoin Wallet, MyEtherwallet, CoPay, Mycelium, Ledger chrome extensie etc. Na het kiezen van een bestemmingsadres en hoeveelheid coins dien je je transactie te bevestigen op de Ledger Nano X. Op het schermpje dienen alle gegevens gecontroleerd te worden. Indien alles klopt keur je de transactie goed door een druk op de knop. 

De Ledger Nano X ondersteunt dezelfde coins als de Nano S. Er worden meer dan 1000 verschillende cryptocurrency ondersteund, waaronder: BitcoinBitcoin CashLitecoinEthereumRippleEthereum Classice, Dogecoin, Dash , Zcash en Stratiss. De volledige up-to-date lijst vind je hier.

Koop Ledger Nano X nu!

De Ledger Nano X richt zich op de mobiele markt, waarbij je altijd en overal veilig jouw cryptocurrencies kunt beheren en gebruiken. Maak verbinding met de beveiligde Bluetooth connectie en gebruik jouw smartphone om jouw crypto veilig te managen. Zo kun je onderweg jouw balans controleren, maar ook makkelijk betalingen ontvangen en versturen. 

Laat weten wat je van ons vindt via social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *