Ledger is een Frans bedrijf ontstaan in 2016 met het hoofdkantoor in Parijs. De Ledger Nano S hardware wallet is in 2016 op de markt is gekomen. Deze hardware wallet bestaat uit een USB-dongle met scherm die een extra beveiligingslaag vormt voor het beheren en overmaken van je cryptocoins. Het is één van de meest veilige hardware wallets verkrijgbaar op dit moment. De prijs van de Ledger Nano S is relatief laag met ca. 69 euro. 

Recovery Seed

Tijdens de installatie van de hardware wallet krijg je een ‘recovery seed’ te zien welke je veilig dient op te bergen en zeker met niemand moet delen! Met deze seed kun je je coins terughalen bij een diefstal, verlies of defect van de hardware wallet.

In tegenstelling tot de TREZOR hardware wallet waar de woorden worden getoond op de computer, toont de Ledger Nano S ze op het schermpje van de USB stick. Dit is extra veilig voor het geval er een virus of malware op je computer staat.

Tijdens de installatieprocedure zal er ook gevraagd worden enkele woorden in te voeren ter controle. Wij raden aan de volledige recovery seed te controleren, net als TREZOR dit doet. Zo kom je niet voor verrassingen te staan, mocht je je recovery seed eens nodig hebben. 

Wij raden ten zeerste aan de recovery seed op te slaan in een Cryptosteel. Dit is een onbreekbare behuizing met letters, allen in roestvast staal. Hiermee is de recovery seed optimaal beschermd. Lees hier meer over de Crypto Steel. 

Hoe werkt de Ledger Nano S hardware wallet?

De Ledger Nano S is een klein apparaatje, ongeveer zo groot als een USB-stick. Hierop worden de sleutels opgeslagen waarmee je toegang kunt krijgen tot je bitcoins. Gemakshalve zou je kunnen zeggen dat je coins niet meer lokaal op je computer of mobiele apparaat opgeslagen worden, maar op de Ledger Nano S. De Ledger Nano S is niet verbonden met het internet, waardoor kwaadwillenden dus nooit bij je private keys kunnen. 

Wanneer je een transactie uit wilt voeren dien je de Trezor aan te sluiten op je computer of mobiele apparaat. De Ledger zal direct vragen om je pincode. Om de inhoud van je portemonnee kun te bekijken met o.a. de volgende programma’s : Ledger Bitcoin Wallet, MyEtherwallet, CoPay, Mycelium, Ledger chrome extensie etc. Na het kiezen van een bestemmingsadres en hoeveelheid coins dien je je transactie te bevestigen op de Ledger Nano S. Op het schermpje dienen alle gegevens gecontroleerd te worden. Indien alles klopt keur je de transactie goed door een druk op de knop. 

De Ledger Nano S ondersteunt de volgende coins: Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin, Ethereum, Ripple,  Ethereum Classic, Dogecoin, Dash , Zcash en Stratis. 

Koop de Ledger Nano S nu!

De Ledger Nano S is een hardware wallet voor al je cryptocurrencies. De compacte wallet is geschikt voor Bitcoin, Ethereum, Dash en nog eens 16 andere crypto coins. De Ledger Nano S maakt gebruik van een combinatie van pincode en geheime woorden. Met het duidelijke oled display dubbelcheck je al je aankopen en transacties. Daardoor is het onmogelijk om een frauduleuze transactie uit te voeren via jouw wallet. Via de speciale app krijg je meer inzicht in jouw bezittingen en transacties. Daarnaast is de Ledger compatibel met andere wallets.

Laat weten wat je van ons vindt via social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *