KeepKey is een Amerikaans bedrijf opgericht in 2015 met het hoofdkantoor in Washington. Augustus 2017 werd KeepKey overgenomen door ShapeShift, een grote exchange. De KeepKey hardware wallet is ook in 2015 op de markt is gekomen. Deze hardware wallet bestaat uit een USB-dongle met scherm die een extra beveiligingslaag vormt voor het beheren en overmaken van je cryptocoins. De KeepKey lijkt op de TREZOR hardware wallet, met enkele grote verschillen. Deze zullen we hier beschrijven.

Installatie

De installatie van de KeepKey hardware wallet is zeer eenvoudig. Na het downloaden van de KeepKey Client in de Google Chrome store sluit je de Keepkey aan op de computer. Mogelijk verschijnt er een melding dat er nieuwe firmware voor je KeepKey wallet beschikbaar is. Na het instellen van een PIN-code dient er een ‘recovery seed’ aangemaakt te worden. 

Met de recovery seed kun je je coins terughalen bij een diefstal, verlies of defect van de hardware wallet. In tegenstelling tot de TREZOR hardware wallet waar de woorden worden getoond op de computer, toont de KeepKey ze op het schermpje van de hardware wallet. Dit is extra veilig voor het geval er een virus of malware op je computer staat.

Tijdens de installatieprocedure zal er ook gevraagd worden enkele woorden in te voeren ter controle. Wij raden aan de volledige recovery seed te controleren, net als TREZOR dit doet. Zo kom je niet voor verrassingen te staan, mocht je je recovery seed eens nodig hebben. 

Wij raden ten zeerste aan de recovery seed op te slaan in een Cryptosteel. Dit is een onbreekbare behuizing met letters, allen in roestvast staal. Hiermee is de recovery seed optimaal beschermd. Lees hier meer over de Crypto Steel. 

Hoe werkt de KeepKey hardware wallet?

De KeepKey is een klein apparaatje, ongeveer zo groot als een USB-stick. Het ziet eruit als een zeer professioneel apparaat gemaakt van mooie en zeer degelijke materialen en voelt zwaar en stevig aan. Het is de mooiste hardware wallet momenteel verkrijgbaar. De levensduur zou volgens de makers minimaal 3x die van de goedkopere TREZOR hardware wallet moeten zijn.

Op de stick worden de sleutels opgeslagen waarmee je toegang kunt krijgen tot je bitcoins. Gemakshalve zou je kunnen zeggen dat je coins niet meer lokaal op je computer of mobiele apparaat opgeslagen worden, maar op de KeepKey. De KeepKey is niet verbonden met het internet, waardoor kwaadwillenden dus nooit bij je private keys kunnen. 

Wanneer je een transactie uit wilt voeren dien je de Keepkey aan te sluiten op je computer of mobiele apparaat. De KeepKey zal direct vragen om je pincode. Om de inhoud van je portemonnee kun te bekijken met o.a. de volgende programma’s: KeepKey chrome app, Electrum, MultiBit etc. Na het kiezen van een bestemmingsadres en hoeveelheid coins dien je je transactie te bevestigen op de KeepKey. Op het schermpje dienen alle gegevens gecontroleerd te worden. Indien alles klopt keur je de transactie goed door een druk op de knop. 

De keeykey hardware wallet

De KeepKey hardware wallet ondersteunt de volgende coins: Bitcoin, Litecoin, Dogecoin, Namecoin, Testnet, Ethereum, en Dash

Laat weten wat je van ons vindt via social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *