Crypto tips voor 2019: Wat staat er te gebeuren en welke coins gaan knallen?
Nu 2018 er bijna op zit wordt het tijd om vooruit te kijken naar 2019. Wat gaan cryptocurrency en blockchain-technologie brengen? Er is veel hoop op gevestigd dat het een beter cryptojaar zal worden dan dit jaar. De laatste tijd gaat het weer wat beter, maar de koersen van een jaar geleden zijn nog lang niet in zicht.
Wat zit eraan te komen wat invloed gaat hebben in het nieuwe jaar? En van welke coins verwachten wij dat ze het goed gaan doen in 2019? Je leest het in dit artikel.
Let op: Dit is slechts een voorspelling en geen investeringsadvies!
Wat wordt er verwacht in 2019
Bitcoin ETF
De Bitcoin ETF is één van de meest belangrijke troeven om Bitcoin meer ‘mainstream’ te maken. Zo’n beursinstrument moet echter goedgekeurd worden door de Amerikaanse ‘Securities and Exchange Commission’ (SEC), wat tot op heden niet gebeurd is. Met deze ETF wordt het voor beleggers op de aandelenbeurs mogelijk om via hun brokers als DeGiro en Binck te investeren in cryptomunten. Hierdoor is beheer van een wallet overbodig en is het voor veel mensen laagdrempelig om in te stappen.
Daarnaast zou goedkeuring van de Bitcoin ETF een flinke opsteker betekenen voor het vertrouwen in Bitcoin als serieus en veilig alternatief voor investeringen of als betalingsmiddel.
Bakkt
Bakkt is een start-up van de oprichter van de New York Stock Exchange (NYSE), Intercontinental Exchange (ICE). Het bedrijf heeft met Bakkt een professionele cryptocurrency exchange opgezet. Door het betrouwbare imago en de zeer grote beleggingsportefeuille van $85 miljard dollar wordt het gezien als veilig en professioneel alternatief voor andere exchanges. ICE heeft vele goede contacten met banken, brokers en grote bedrijven, wat het voor hen ook makkelijker maakt om toegang te krijgen tot Bitcoin en later mogelijk andere cryptomunten. Zo zijn Microsoft en Starbucks al betrokken bij het Bakkt project. Bakkt moeten worden goedgekeurd door de Commodity Futures Trading Commission (CFTC). Nadat eerst in december de lancering plaats zou vinden is dat na een vertraging naar 24 januari 2019 verplaatst. Door de stut-down van de Amerikaanse overheid momenteel lijkt ook die datum niet gehaald te gaan worden.
Stable coins
Wij schreven eerder al dat ‘stable coins’ aan populariteit toenemen. Een kenmerk van cryptocurrency is dat ze nogal instabiel/volatiel zijn. Dit kenmerk kan worden weggenomen door de waarde van een coin te koppelen aan een stabielere ‘asset’. Hierbij kan gedacht worden aan de Amerikaanse Dollar. Dit wordt gedaan door onder andere Tether (USDT). Stable coins worden door crypto-beleggers ook vaak aangegrepen om in een neergaande markt bitcoins en altcoins om te zetten in een stable coin als ‘veilige haven’. Maar voor handelaren en consumenten kunnen stable coins ook een goed alternatief zijn als betalingsmiddel, met een zeer beperkt risico van prijsvolatiliteit. Door stablecoins zou het dagelijks gebruik, en daarmee de acceptatie van cryptocurrency als serieus betaalmiddel, een vlucht kunnen gaan nemen in 2019.
Security tokens
Security tokens zijn steeds populairder aan het worden. Het zou wel eens net zo iets als de ‘ICO hype’ van 2017 kunnen worden. Alleen dan heten ze Security Token Offerings (STO’s). Het zijn eigenlijk rechten op iets die een waarde vertegenwoordig. Deze rechten en de waarde staan weggeschreven in de blockchain. In tegenstelling tot tokens aangeboden in een ICO welke geen rechten of plichten geven, maar in plaats daarvan enkel toegang bieden tot een bepaald netwerk, platform of dienst, zijn tokens die worden aangeboden in een STO ondersteund door iets tastbaars zoals de activa, winsten, of inkomsten van het bedrijf. Hier zijn ook wettelijke rechten aan gebonden. Het is hetzelfde als de traditionele effectenbeurs, maar dan zonder tussenkomst van een tussenpersoon en waarbij de eigendomsrechten in de blockchain worden opgeslagen.
Cryptocurrency voorspelling 2019: top 3
Hier lees je welke cryptocoins het volgens onze verwachting goed doen in 2019. Wel raden we aan om niet all-in in één coin te gaan, maar te spreiden en ook altijd een deel Bitcoin in de portefeulle te houden. Altcoins blijven risicovoller dan deze bekenste cryptomunt. Investeer niet al je spaargeld in crypto, hou voldoende middelen achter de hand om tegenslagen op te kunnen vangen. Door te spreiden worden je risico’s beperkt.
Onze top 3:
Vechain
VeChain is een publiek blockchain platform. Op het platform van VeChain zijn in 2018 meerdere ICO’s uitgekomen. Een belangrijke daarvan was OceanEx, een cryptocurrency handelsplatform. Voor VeChain was 2018 een vrij extreem jaar. Het ontstaan van samenwerkingen met grote bedrijven kon niet voorkomen dat de koers extreem daalde, van $0,095 (toen nog $9,50 pre-VEN/VET swap) op 22 januari 2018 tot $0,0033 op 15 december 2018.
Desondanks blijft het vertrouwen in VeChain groot. De partnerships met hele grote partijen als DNV, Chinese autofabrikant BYD, verzekeraar PICC en vele andere anderen kan alleen maar positief worden ervaren. Nu is het tijd om met werkende producten te komen, wat onlangs is gebeurd met het door DNV gelanceerde My Story™. Dit is een blockchain-gebaseerde oplossing waarmee consumenten eenvoudig de details van iedere wijnfles kunnen bekijken. Italiaanse wijnmakers zijn onlangs gestart, wat direct een flink verhoogde activiteit op de blockchain tot gevolg had.
Daarnaast blijft VeChain een zeer populair onderwerp op Reddit, één van de grootste fora ter wereld. Dit houdt in dat de populariteit van VeChain niet ten onder lijkt te gaan aan de lage koers.
Gezien de technische ontwikkelingen, aanstaande ICO’s op het netwerk, het vertrouwen en het begin van werkende producten op de blockchain, zou VeChain wel eens DE verrassing van 2019 kunnen worden.
Waves
Waves schiet eind 2018 als een raket omhoog! Dit komt vermoedelijk door de vele activiteiten rondom de coin, zoals de nieuwe en zeer gebruiksvriendelijke mobiele wallet. Eigenlijk moeten we zeggen, rondom het platform! Want Waves is niet zómaar een cryptocurrency, het is een ecosysteem waarop door iedereen zeer eenvoudig nieuwe tokens uitgegeven kunnen worden. Daarnaast heeft Waves een eigen gecentraliseerde exchange, iets wat we in de toekomst vaker zullen gaan zien en wat qua kosten en veiligheid een grote stap voorwaarts is. Ook heeft Waves in september 2018 smart-contracts functionaliteit toegevoegd. Momenteel verwerkt het Waves platform al zeer veel transacties per dag, met een piek van 6.1 miljoen in oktober 2018. Er is dus veel activiteit op het platform is, iets wat investeerders uiteraard graag zien! De veelzijdige toepasbaarheid, het actieve team en de huidige toenemende activiteit op het blockchain-netwerk maken Waves ook één van onze kanshebbers op succes in 2019.
Aeternity
Aeternity, met het zogenaamde ‘blockchain 3.0’, zou wel eens een grote verrassing kunnen worden in het nieuwe jaar. Nadat de cryptomunt in april 2018 opeens tot bijna $5,- steeg dachten wij dat het bestaan van deze ‘hidden gem’ eindelijk door het grote publiek was ontdekt. Maar niets was minder waar, binnen no-time schommelde de koers weer rond $1,-. Ons inziens niet geheel terecht! Het veelzijdige platform van CEO Yanislav Malahov (oud-Ethereum lid) biedt vele voordelen t.o.v. zijn grote concurrent Ethereum. Malahov verliet het Ethereum project in een vroeg stadium omdat hij vond dat dingen anders moesten. Dat is Aeternity geworden. Malahov heeft zeer hoge eisen gesteld aan de ontwikkeling van het Aeternity platform om de schaalbaarheid, snelheid en kosten te optimaliseren. Daarnaast zijn Aepps gelanceerd, dat is een soort app store voor de Aeternity blockchain. De ontwikkeling van het project ligt aardig op schema. In 2019 zal mainnet gelanceerd worden, dus gaat Aeternity over van het Ethereum netwerk naar haar eigen blockchain. Het project heeft zeer hoge doelen en zelfs als het niet alles zou lukken, is de kans groot dat het op een hoger niveau beland dan vele andere cryptocurrencies in de markt.