CarTaxi (CTX):blockchain en takelbedrijven

0

Je hoopt natuurlijk niet dat het je overkomt, maar helaas is het af en toe noodzakelijk dat je je auto moet laten wegslepen. Het wegtakelen moet worden gedaan door een takelbedrijf. De zoektocht naar het beste takelbedrijf is niet eenvoudig, je bent overgeleverd aan mogelijk hoge kosten of lange wachttijden. Het project van CarTaxi is in staat om het beste takel- of sleepbedrijf te kunnen aanleveren met behulp van de eigen CarTaxi app. CarTaxi is enigszins vergelijkbaar met wat Uber is voor het vinden van een taxi, je belt in feite een taxi voor je auto.

Bestaand product

Het product van CarTaxi is niet nieuw, hierdoor is het product volop getest en klaar om uitgerold te worden naar andere landen. Op dit moment heeft het bedrijf reeds kantoren in Rusland (Moskou), China (Hong Kong) en de Verenigde Staten (San Antonio). In Rusland is CarTaxi zelfs de onbetwiste nummer 1 binnen de branche. Met behulp van de ICO kan een uitbreiding naar andere markten worden bekostigd.

Blockchain

CarTaxi maakt gebruik van de blockchaintechnologie om zodoende betalingen op een veilige wijze te kunnen garanderen. Dit zal geschieden op basis van slimme contracten welke zijn vastgelegd in de blockchain van Ethereum. Behalve betaalveiligheid biedt CarTaxi ook de garantie dat eventuele schade tijdens het transport is gedekt. Waar ook ter wereld je een takelbedrijf nodig hebt, de betalingen en het transport van het voertuig zijn zonder risico voor klanten. De aansprakelijkheid is wederom vastgelegd in de slimme contracten waardoor er nooit getouwtrek over kan ontstaan.

Grote markt

Hoewel de takelbranche misschien redelijk onbekend is als markt, gaat er bijzonder veel geld in om. Wereldwijd wordt de complete markt geschat op een waarde van 26 miljard dollar. De takelmarkt is tevens een groeimarkt en laat ieder jaar een gezonde groei van rond de 3 tot 5% zien. Door het groeiende wereldwijde wagenpark zal de markt ook blijven groeien. Dit alles in combinatie met de groeimarkt die blockchaintechnologie is, zorgt voor volop kansen voor het product van CarTaxi.

Verdienmodel CarTaxi

CarTaxi wil een flink deel van de wereldmarkt in handen nemen. Het streven is om binnen vijf jaar bijna 1 miljard dollar omzet te genereren. De omzet van CarTaxi wordt behaald door commissies die takelbedrijven moeten afdragen. De commissie ligt tussen de 10 en 20%. Doordat de commissie wordt betaald door de takelbedrijven kunnen klanten gratis gebruik maken van CarTaxi.

Meer informatie

Meer informatie over het CarTaxi project vind je op:

Lees ook eens over deze munten

Laat weten wat je van ons vindt via social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *