Bitfinex is exchange uit Hong Kong. Het is de exchange met de het grootste handelsvolume in bitcoins naar dollars. Op Bitfinex kun je eenvoudig bitcoin en andere cryptocurrencies waaronder EthereumRippleLitecoinDash en Zcash verhandelen tegen dollars en bitcoins. Dit doe je natuurlijk om er wat aan te verdienen! Geld verdienen door voordelig in te kopen en duur te verkopen! 

BEGINNEN MET BITFINEX IN ENKELE STAPPEN

Om te handelen op Bitfinex is het noodzakelijk een account aan te maken. Volg hiervoor de volgende stappen:

  1. Ga naar Bitfinex
  2. Vul persoonlijke gegevens in zoals naam, land, e-mailadres en een wachtwoord dat je wilt gaan gebruiken
  3. Er wordt een e-mail gestuurd naar het opgegeven e-mailadres. Ga naar je e-mail en klik op de verificatielink. 
  4. Je account is nu gereed om te beginnen met traden! 
  5. Wij raden ten zeerste aan om two-factor authentication in te schakelen voor extra veiligheid! Dit doe je door rechtsboven in het scherm naar Account te gaan en vervolgens op two-factor authentication te klikken. Er zijn meerdere mogelijkheden, maar wij raden aan Google Authenticator te gebruiken. Volg de instructies, hierna bent u verzekerd van een veilig account. 

GELD STORTEN NAAR BITFINEX

Om te beginnen met handelen zul je eerst munten moeten overmaken naar Bitfinex. Dat doe je door rechtsboven naar ‘Transfer’ en dan ‘Deposit’ te gaan. Hier selecteer je de munt die je over wilt maken naar Bitfinex. In het voorbeeld gebruiken we Ether.

Je hebt hier de keuze uit 3 soorten wallets:

Exchange wallet: Deze gaan wij gebruiken. Dit is de meest gangbare wallet voor het handelen in cryptocurrency. Op Bitfinex is het mogelijk om dollars (USD) en bitcoins (BTC) te gebruiken om te verhandelen tegen andere coins. 

Margin Wallet: Kort gezegd komt dit neer op het lenen van coins om ze te gebruiken om mee te handelen. Dit kan heel lucratief zijn, maar hier dien je wel meer ervaring voor te hebben. Dit gaan wij in de toekomst zeker behandelen!

Funding Wallet: Hier maak je je coins naartoe over wanneer je deze wilt gaan uitlenen. Dit uitlenen gebeurt met een afgesproken tijdsduur en vaste rente. De risico’s zijn laag, dus wanneer je liever op safe speelt kan dit interessant zijn. Ook dit komt later in een separaat artikel uitgebreid aan bod. 

Bij Exchange wallet klik op generate address.  Er verschijnt een Ether adres, hier kun je je Ethers naartoe overmaken. Maak alleen Ethers over vanuit je wallet en nooit vanaf een andere exchange als Poloniex!

Let op: Om je ethers te verhandelen tegen andere cryptocurrencies zul je deze eerst moeten traden tegen Bitcoins. Op Bitfinex is het alleen mogelijk om met dollars of Bitcoins te handelen tegen andere coins. 

GELD VERDIENEN

De manier om geld te verdienen met Bittfinex is door te handelen. Nu je coins op Bitfinex hebt staan is het moment van handelen ook daadwerkelijk aangebroken! Handelen is mogelijk door bovenin het scherm op ’trading’ te klikken. Wanneer je met de muispijl onder het Bitfinex logo zweeft verschijnt onderstaand menu.

Hier kun je kiezen tussen welke coins je wilt handelen. Stel dat je Ethers op Bitfinex hebt staan en je wilt DASH kopen dan moet dat in twee stappen

De 1e stap is het verhandelen van je ETH in ruil voor BTC

Wanneer je er zeker van wilt zijn dat je verkoop ook daadwerkelijk direct slaagt kies je voor een ‘market order’. Dit zorgt ervoor dat je een order plaatst tegen de op dat moment heersende koers.

Mocht je een ander type order willen plaatsen kun je door op het uitroepteken te klikken informatie opvragen over dit type order.

Wanneer je je Ethers hebt omgezet in BTC kun je controleren of je transactie is geslaagd door rechtsboven in het scherm naar ‘Transfer’ en ‘Wallets’ te gaan. Je krijgt dan onderstaand scherm te zien. Als het goed zijn de gekochte Bitcoins hier direct zichtbaar.

Wanneer dit gelukt is moet de tweede stap, het verhandelen van je Bitcoins naar DASH, ook een koud kunstje zijn. Klik weer op ‘Trading’ boven in het scherm en vervolgens op DASH.

Wanneer je direct al je Bitcoins wil verhandelen tegen DASH klik je op het groene bolletje. Bitfinex zal uitrekenen hoeveel DASH je kunt kopen tegen de huidige koers. 

Indien je akkoord bent met de hoeveelheden klik je op ‘Exchange Buy’ en je order wordt geplaatst.

Als je het goed gedaan hebt, heb je nu DASH coins in je bezit!

TIPS

  • Verkopen is net zo eenvoudig als kopen
  • Indien de prijs die u vraagt voor uw coins niet te hoog is zullen ze snel verkocht zijn.
  • Zorg ervoor dat je nooit grote bedragen op een exchange laat staan.
  • Handel niet met bedragen die je niet kunt missen! 

MOGELIJK OOK INTERESSANT

Hardware wallets – de veiligste manier om je coins op te slaan

Het laatste nieuws – blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op cryptogebied!

Welke coins zijn er? – uitleg over de bekendste cryptocurrencies

Laat weten wat je van ons vindt via social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *