Bitcoin Cash is een afsplitsing (hard fork) van Bitcoin en in korte tijd uitgegroeid tot een grote cryptovaluta. Bitcoin Cash is geschikt als betaalmiddel en lijkt behoorlijk op de grote broer Bitcoin. Toch zijn er verschillen tussen de twee cryptocurrency, één ervan is natuurlijk de prijs maar het grootste verschil zit in de hoeveelheid mogelijke transacties. Uiteraard is ook Bitcoin Cash een decentrale cryptomunt. Dit betekent in de praktijk dat er geen autoriteit nodig is om een onderlinge betaling te kunnen verzorgen. Onderstaand kom je meer te weten over de munteigenschappen van Bitcoin Cash en waar je deze cryptocurrency kunt kopen.

Bitcoin Cash kopen

Bitcoin Cash is op veel plaatsen te koop en te verhandelen. Een bekende en voordelige Nederlandse aanbieder is Litebit:

Ontstaan door een fork

Zoals gezegd is Bitcoin Cash een uitvloeisel van Bitcoin, de cryptocurrency waar het allemaal ooit mee begon. Bitcoin is hard bezig de wereld te veroveren, maar kampt nog wel met wat problemen. Misschien wel het grootste probleem van Bitcoin is de beperkte hoeveelheid transacties dat het netwerk kan verwerken (schaalbaarheid). Het blockformaat van Bitcoin bedraagt namelijk maar 1 MB. Omdat een transactie circa 500 bytes inneemt, konden er slechts 2.000 transacties per block worden uitgevoerd. Om het probleem van de schaalbaarheid te verhelpen moest de Bitcoin community het eens worden over de te nemen stappen. Toen dit niet lukte volgde een hard fork, oftewel een splitsing. Na de splitsing, die op block 478.588 plaatsvond, gingen Bitcoin en Bitcoin Cash ieder hun eigen weg. Bitcoin Cash zag het levenslicht op 1 augustus 2017. Eigenaren van Bitcoin kregen een gelijke hoeveelheid Bitcoin Cash.

Actuele koers Bitcoin Cash

De voordelen van Bitcoin Cash

Maar wat maakt Bitcoin Cash nou zo interessant? Zoals bovenstaand is beschreven lijkt Bitcoin Cash heel erg veel op Bitcoin en kan je dus profiteren van de enorme mogelijkheden die de grote broer heeft. Bitcoin Cash heeft echter enkele grote voordelen:

  • De hoeveelheid transacties die verwerkt kunnen worden zijn een factor 8 hoger (8 MB)
  • De moeilijkheidsgraad kan eenvoudiger worden gewijzigd
  • Het netwerk is beter beschermd tegen dataverlies

Investeren biedt kansen

Bitcoin Cash is een volatiele cryptocurrency, maar heeft absoluut potentie dankzij het grotere formaat van de blocks. Mocht SegWit2x ook volledig op de blockchain van Bitcoin worden geactiveerd, dan kan het zo zijn dat Bitcoin Cash waarde verliest omdat de schaalbaarheid van Bitcoin dan ook is gegroeid. Maar als de SegWit2x activatie tegenvalt kan het zomaar zijn dat Bitcoin Cash een enorme groei zal gaan doormaken omdat investeerders (massaal) overstappen van Bitcoin naar Bitcoin Cash.

Bitcoin Cash veilig opslaan

Wanneer je hebt geïnvesteerd in Bitcoin Cash wil je natuurlijk dat je investering veilig is opgeslagen. Het is een goede optie om je Bitcoin Cash op te slaan in een zogenoemde hardware wallet waardoor diefstal wordt voorkomen.

Kunnen wij je verder helpen?

Een Bitcoin Cash wallet aanmaken
Een Bitcoin Cash wallet aanmaken

Leer welke wallets er zijn en hoe je ze aanmaakt.

Zelf Bitcoin Cash kopen
Zelf Bitcoin Cash kopen

Lees hoe je eenvoudig en snel Bitcoin Cash kan kopen.

Handelen
Handelen

Leer waar en hoe je kan handelen met je Bitcoin Cash.

LEES OOK EENS OVER DEZE COINS

Laat weten wat je van ons vindt via social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *